Orosz-ukrán háború

Kocogni ment az orosz tengerész parancsnok: agyonlőtték

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.12 | 12:18

A férfi benne volt egy adatbázisban, ami az Ukrajna ellenségének tartott személyeket gyűjtötte.

Ismeretlen fegyveres lőtte agyon a 42 éves Sztanyiszlav Rzsickijt – írja a BBC. A dél-oroszországi Krasznodarban élő férfit, aki korábban mozgósító tisztként dolgozott  a Strava fitneszalkalmazás profilján keresztül követhették nyomon.

Az orosz rendőrség igyekszik

„az eset összes körülményét, valamint a bűncselekményt elkövető személyt és annak indítékait megállapítani”. A férfi címét és személyes adatait feltöltötték a Mirotvorec (Béketeremtő) ukrán honlapra is, amely egy hatalmas, nem hivatalos adatbázis az Ukrajna ellenségének tartott személyekről. Az oldalon a fényképére piros betűkkel a „likvidálva” szó került fel.

Az ukrán katonai hírszerzés szerint a park a heves eső miatt kihalt volt,

„így nincsenek szemtanúk, akik részletekkel szolgálhatnának, vagy azonosíthatnák a támadót”. A tiszt óráját és a fejhallgatóját megtalálták a helyszínen, ami arra utal, hogy nem a rablás volt az indíték. Az ukrán média szerint Rzsickij lehetett a Krasznodar tengeralattjáró parancsnoka, amikor az 2022 júliusában rakétatámadást hajtott végre az ukrajnai Vinnyica ellen.

23 ember, köztük három gyermek vesztette életét.

Az ukrán kormány szerint a támadás Kalibr cirkálórakétákkal történt a Fekete-tenger irányából. Rzsickij kapitány édesapja szerint fia 2021 decemberében – még Oroszország inváziója előtt – kilépett az orosz fegyveres erők kötelékéből. Ezt követően a krasznodari régió mozgósítási tisztjének helyettese lett.

Felakasztották Putyint


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.