Orosz-ukrán háború

Egy orosz publicista szerint Putyin atomarmageddont akar, és azt is tudja, hogyan robbantaná ki

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.10 | 09:36

A publicista szerint Putyin fel akarja robbantani a zaporizsjai erőművet, és ezt az ukránokra kenné. Azért cselekedne így, mert az atomfegyverek bevetését nem meri megkockáztatni, mégis nukleáris terrorral zsarolná a világot.

Kép: MTI/Kreml
Vlagyimir Putyin orosz elnök a zaporizsjai atomerőmű felrobbantását tervezi, majd azt, hogy a felelősséget az ukránokra hárítja – mondta az ukrán Kanal 24 tévécsatornának Andrej Piontkovszkij, orosz publicista. Az oroszok több akciót is végrehajtottak az ukrajnai atomerőművek ellen, a zaporizsjai egységet már a háború elején megtámadták – írja a Blikk.

Piontkovszkij szerint az erőmű felrobbantásával Putyin durva csapást mérne Ukrajnára és Európára, de nem kellene attól félnie, hogy a nyugati világ atomfegyverekkel válaszol. Ez történne ugyanis abban az esetben, ha az oroszok nukleáris fegyvereket vetnének be.

Putyin bevetette a vákumbombát, brutális pusztítást okozott

A közíró emlékeztetett arra, hogy az oroszok gyakorlatától nem lenne idegen egy hasonló akció: emlékezetes, a csecsenföldi háború kirobbanását is egy merényletsorozat előzte meg, amelyre hivatkozva aztán Vlagyimir Putyin elindította csapatait Csecsenföldre 1999-ben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.