Sport

Amit általában csak a gazdagok játszanak: ezek a világ legdrágább sportjai

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.04 | 17:33

Lehetséges, hogy egyes sportok jobban érdekelnek minket, mint mások – vannak azonban, amelyeket a költségük miatt nem választjuk. Lássuk, melyek jelenleg a világ legdrágább sportjai?

Számos sport és játék létezik a világon. Néhány közülük azonban veszélyesnek vagy kényesnek minősül – ezért ezekhez külön felszerelés szükséges, de a képzési díjak és a jegyárak is költségesek.

A társadalom bizonyos mértékig jómódúnak tekinti azon keveseket, akik megengedhetik maguknak ezeket a játékokat.

Mivel a költségesség egy szubjektív fogalom, a legdrágább sportok nem mindenki számára megfizethetetlenek, de a világ lakosságának többsége nem rendelkezik elegendő pénzzel, hogy ezeket űzhesse – írta meg a sportsbrief.com.

A lovas póló az egyik legdrágább sportnak számít – Fotó: pixabay

Íme a legdrágább sportok, amelyeket gyakran csak a gazdagok játszanak és látogatnak.

1. Vadászat nagyvadra

2. Lovassportok

3. Golf

4. Hőlégballon-verseny

5. Bobozás

6. Forma-1

7. Jai alai – akinek nem lenne ismerős, a jai alai mondhatni a fallabda őse. Olyan sport, melyben egy labdát egy befalazott térről pattogtatnak nagy sebességgel egy kézi ütővel, amit általában cesta-nak neveznek. A játék a baszk pelota egy változata.

8. Póló

9. Síugrás

10. Vitorlázás

11. Lacrosse – a lacrosse sportot egy háló végű bottal játsszák – ez a crosse -, és arra használják, hogy ezzel vigyék a labdát, illetve a kapuba dobják. A lacrosse-nak két formája van, a szabadtéri (outdoor) lacrosse és az aréna (indoor) lacrosse. A szabadtéri lacrosse-t földön, füvön vagy műfüvön játsszák, az indoor lacrosse-t általában a jégkorongcsarnokokban, műanyagon.

12. Jéghoki

13. Amerikai foci

14. Vívás

15. Tenisz

16. Vízisíelés

17. Jet skizés

18. Ejtőernyőzés

19. Búvárkodás

20. Baccarat – amely az online kaszinók egyik közkedvelt asztali játéka, s sokáig az arisztokraták játékaként tekintettek rá.

A világ legdrágább sportjait az emberek általában kikapcsolódásból vagy hobbiból űzik – ha megengedhetik maguknak.

Nézőként is részt vehetnek benne, ha ki tudják fizetni a jegyeket. A középosztálybeliek és az alsóbb rétegek anyagi korlátaik miatt azonban gyakran kerülik az ilyen játékokban való részvételt.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló