Sport

Az exmodell megégett, 200 operáción esett át, majd teljesített egy Iron Man futamot

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.11 | 12:10

Turia Pitt testének 65 százaléka megégett néhány éve, orvosai azt mondták soha nem fog újra versenyezni. A 29 éves lány azonban már májusban rajthoz állt egy Iron Man versenyen.

turiasmithgettyimages-613647002
Fotó: Sean M. Haffey/Getty Imagesfotó: Sean M. Haffey/Getty Images

Egy Iron Man verseny teljesítése önmagában is nagyon komoly teljesítmény, de Turia Pitt esetében ez még inkább igaz. A 29 éves lány néhány éve súlyosan összeégett, több mint 200 operáción esett át, de felépült és a hétvégén teljesítette a világ egyik legnehezebb triatlonját.

Turia Pitt testének 65 százaléka égett meg 2011-ben egy bozóttűzben egy nyugat-ausztráliai futóversenyen. A bánya mérnökként végzett, de íróként és motivációs trénerként is dolgozó lány a balesetét követően 864 napot töltött kórházban, ahol számtalan kezelésen és operáción esett át. A korábban fotómodellként is dolgozó bányamérnök egy futóverseny közben egy bozóttűzbe rekedve csaknem halálos égési sérüléseket szenvedett.

Turianak az orvosai azt mondták, hogy

soha nem fog már annyira felépülni, hogy versenyezni tudjon.

Ő azonban nem adta fel és idén májusban újra rajthoz állt Ausztráliában egy Iron Man versenyen, vasárnap pedig a Hawaii-on. Ez utóbbit a világ legnehezebb triatlonjaként tartják számon, ahol Turia 3.8 kilométert úszott, 180 kilométert biciklizett és lefutotta a 42 kilométeres maratoni távot. Mindezt 14 óra és 37 perc alatt.

Mivel az égési sérülések miatt  nem tudja szabályozni megfelelően e testhőmérsékletét, ezért Turia a verseny alatt egy speciális öltözéket viselt, ami megóvta a túlhevüléstől.

Ez a verseny megmutatta, hogy mindent képes vagyok elérni, amit elhatároztam

– írta a triatlon után a blogján az ausztrál lány.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló