Autósport

Valentino Rossi abbahagyja, visszavonul a Király

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.06 | 18:48

Valentino Rossi csütörtökön jelentette be visszavonulását.

Abbahagyja a versenysportot Valentino Rossi. A gyorsaság motorozás legendája 42 évesen akasztja szögre a bukót meg a protektoros ruhát. A 26 év után búcsúzó olasz a hétvégi Stájer Nagydíj előtti sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását.

„Sajnos ez az utolsó félszezonom MotoGP

versenyzőként. Ez most egy nagyon szomorú pillanat számomra, mert nehéz kimondanom, hogy jövőre már nem motorozok versenyszerűen. Nagyjából harminc éve csinálom ezt az egészet, jövőre viszont megváltozik az életem. Nagyszerű, élvezetes és rendkívül szórakoztató volt ez a hosszú, hosszú út” – mondta a Yamaha versenyzője.

Dottore Rossi kilencszer nyert világbajnokságot

gyorsasági motorokon. A beugró 125 köbcentis már 1997-ben megvolt neki, amit a 250 köbcentis, majd utána hét ötszázas, azaz MotoGP siker követett, 2001 és 2009 között. Valentino Rossi összesen 235 futamon volt dobogós. 115 nagydíjgyőzelme van, ezek közül a királykategóriában 199-szer volt dobogós és 89-szer első. Utolsó futamgyőzelmét 2017-ben szerezte Hollandiában, de még tavaly is volt a dobogón, Andalúziában. A mostani idény már csak a levezetést szolgálta: kilenc futam után Rossi a tizenkilencedik, összesen 17 pontot szerzett.

Nyitókép: Raúl Blanco Rueda


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló