Egyéni

Áll a bál, már megint a transznemű fiú nyerte a női birkózást Texasban

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.26 | 11:45

Szombaton ismét győzött a lányból fiúvá alakuló, 18 éves dallasi gimnazista.

Mack Beggs most válik lányból fiúvá, és amíg a folyamat zajlik, addig alacsony dózisú tesztoszteront kap. A texasi női birkózás Cypressben tartott versenyét zsinórban másodjára nyerte meg: az ötven kilós súlycsoportban szombaton ismét Chelsea Sanchez maradt alul Beggs ellenében.

Már tavaly is szteroidos kezelés alatt állt, és úgy gyűrt le lányokat, ami a verseny tisztaságát és a transzneműek jogait is beszédtémává tette. Tavaly egy utolsó pillanatban beadott ügyvédi kereset sem tudta a győzelmét csorbítani, idén már csendesebben zajlott le a címvédése.

A post shared by Leslie Plaza Johnson (@lplazaj) on

Beggst arra szólították fel, hogy esetleg próbáljon meg inkább a fiúk között bizonyítani, de jelenleg a középiskoláknál még az a bevett szabály, hogy a születési okmányon szereplő nem szerint indulhat egy versenyző.

Vesztés nélkül, 32 győzelemmel a háta mögött lépett a porondra a 18 éves titán, akinek három lányt kellett szombaton Cypressben felülmúlnia, hogy elnyerhesse újra a bajnoki címet.

Nagy tisztelettel bánt mindenkivel, akin diadalmaskodott. Sokan hiszik azt, hogy csak úgy lenyomta őket, de itt kemény csajokról van ám szó. Nem puszta erőfitogtatás ez, inkább ügyesség és tudás.

összegzi édesanyja, Angela McNew, aki arra sem adott engedélyt, hogy a döntő előtt riporterek zaklassák gyermekét.

A közösségi médiától is óvta Beggst, hogy jobban tudjon az előtte álló feladatra koncentrálni. De így sem volt egyszerű a győzelem: tavaly kétszer bírságolták meg, mivel a regionális válogatón két versenytársa panaszkodott sérülésről. Most csak egy vitatható büntetést szerzett.

Beggs és családja is azt szeretné, ha lassan fiúk közt versenyezhetne; jelenleg a papírok ezt még nem teszik lehetővé – számol be a NY Post. A 18 éves nemváltó a Dallas melletti Euless Trinity Középiskola diákja, akinek a győzelme nem mindenki számára öröm – az üdvrivalgás mellett méltatlankodó hangok is hallatszanak a videón:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló