esport

Saját pszichológus segítette győzelemre az egyik legmenőbb esport csapatot

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.25 | 07:55

Az Astralis már jó ideje az egyik legtehetségesebb CS:GO csapat, de a fontos meccseket eddig mindig elbukták. Most viszont egy sportpszichológus segítségével felértek a csúcsra.

Azt, hogy a csapatban komoly potenciál van, jól mutatja, hogy az esportok területén korábban nem tapogatózó Audi szállt be főszponzornak a négy srácból álló Astralis csapat mellé. A végső győzelem viszont korábban soha sem jött össze a fiúknak, az elődöntőkben rendre elvéreztek. 2017 januárjában viszont végre megnyerték első major eventjüket, most pedig az is kiderült, mi volt az egyik kulcsa a sikernek: felvettek maguk mellé egy pszichológust.

Meet the Esports Psychologist Who Led Astralis to a ‘Counter-Strike’ Championship – No Playing Field

Astralis is undoubtedly one of the best ‘Counter-Strike: Global Offensive’ teams on the planet, but they have one fatal flaw: choking in high-pressure situations and throwing away chances to be crowned CS:GO champions. In an effort to change their luck, the team hired a sports psychologist, and finally reeled in the Major tournament win that had eluded them.

Mia Stellberg segítségével végül összejött a győzelem, a finn sportpszichológus csapatként, és külön-külön is foglalkozott a játékosokkal, hogy ne görcsöljenek be a legfontosabb pillanatokban. Az esportok nagyon stresszesek, végig szükség van a legmagasabb fokú koncentrációra, de nem csak fejben kell ott lenni, ezért a játékosok testi fittségével is foglalkozni kezdtek, a csapattagok edzőterembe járnak, és a diétájukra is odafigyelnek. szóval ha valaki kételkedett volna eddig az esportok komolyságában, az most elég csattanós választ kapott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló