Extrém

Ilyen volt a buli a Red Bull Air Race futamán

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.24 | 16:35

Ezért nem tudtál két napig aludni.

Az MTI ott volt a Red Bull Air Race hétvégi versenyén, és készített néhány meggyőző felvételt a város felett zúgó repülőkről.

A versenyen egyébként Martin Sonka diadalmaskodott a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti futamán vasárnap. A Duna Margit-híd és Lánchíd közötti szakaszán rendezett futamon 13 pilóta versengett – a német Matthias Dolderer egészségügyi problémák miatt nem ülhetett repülőbe -, s egyenes kieséses rendszerben küzdött egymással.

A kvalifikációs időeredményük alapján párokba rendezték őket (1-14, 2-13, 3-12, 4-11, 5-10, 6-9 és 7-8), és a hét győztes, valamint a vesztesek közül a legjobb időeredménnyel célba érő pilóta jutott a negyeddöntőbe, köztük a pontversenyt a viadal előtt holtversenyben vezető ausztrál Matt Hall, aki pályacsúcsot döntött az első körben (56.852 mp). A szemerkélő esőben kezdődött négy párharcos középszakaszt követően ezek győztese versengett egymással a legjobb időért. Ebben Sonka az első négyes döntőjét teljesítő francia Mika Brageot-t, valamint az idei vb legutóbbi két futamán diadalmaskodó Hallt megelőzve bizonyult leggyorsabbnak. A nyolcfutamos vb-sorozat – amelynek a budapesti a negyedik állomása volt –  augusztusban Oroszországban folytatódik.

A Flying Bulls kötelék tart bemutató repülést B-25 és AlphaJet típusú repülőgépekkel a Gellért-hegyi Szabadság-szobor felett a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti állomásán 2018. június 24-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Az angol Ben Murphy repül Edge 540 V2 típusú repülőgépével a Duna felett a legjobb 14 között a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának versenyében Budapesten 2018. június 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Az angol Ben Murphy repül Edge 540 V2 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Az angol Ben Murphy repül Edge 540 V2 típusú repülőgépével a Duna felett a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának harmadik szabadedzésén Budapesten 2018. június 23-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Lakatos Péter
Genevey Dániel repül a Duna felett Edge 540 típusú repülőgépével a Red Bull Air Race Challenger Class kategóriájának szabadedzésén Budapesten 2018. június 22-én. Június 23-án és 24-én rendezik a műrepülő világbajnoki sorozat budapesti viadalát, amely az idei vb negyedik állomása.
MTI Fotó: Lakatos Péter
A japán Josihide Muroja repül át a Lánchíd alatt Edge 540 V3 típusú repülőgépével a Red Bull Air Race Master Class kategóriájának szabadedzésén Budapesten 2018. június 22-én. Június 23-án és 24-én rendezik a műrepülő világbajnoki sorozat budapesti viadalát, amely az idei vb negyedik állomása.
MTI Fotó: Lakatos Péter
MTI Fotó: Lakatos Péter


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Nem vagyunk kint a vízből
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 11.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.