Labdarúgás

Csalódott az angol sajtó, elbukott párbajról szólnak a címek

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.12 | 11:18

A Times egyenesen „a tizenegyesek átkáról” beszél a futball döntő kapcsán.

Anglia válogatottja 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel veszítette el a futball Európa-bajnokság vasárnapi döntőjét az olaszokkal szemben. “A tizenegyesek átka fosztotta meg Angliát az álma beteljesülésétől” – írta a Times. Összeszámolták:

az angol válogatott – nagy tornákon kilencből hetet elveszítve

– alacsony százalékban jön ki sikeresen az ilyen helyzetekből. “Ez rosszul fog esni” – jósolja a Daily Telegraph az ország hangulatára utalva a “fatális tizenegyes párbaj” után, melyben három angol játékos is hibázott. “Annyira közel” – szomorkodik főcímében a Guardian, miközben az ingyenes Metro újság fő üzenete az, hogy “az oroszlánok büszkévé tették” az angolokat. Hasonlóan foglalt állást a Sun, címlapján a “büszkék az oroszlánokra” címmel. A lap kiemeli, hogy bár ismét elveszített egy tizenegyes párbajt az angol válogatott, de

a játékosok remekül helyt álltak.

Az Independent “könnyek a hősökért” főcímmel igyekszik összefoglalni az érzéseket, és hasonlóan jár el a Daily Mail is, amely azt írja: “Könnyek között ért véget”. Az angolok számára szomorú végkifejlet rögzítése mellett azért optimista hangok is megjelennek. A Guardian szerzője például úgy fogalmaz, hogy Southgate szerethető, fiatal csapata üdítő volt, a szakvezető közérthetősége, tisztessége és a labdarúgásról alkotott felfogása felemelő egy olyan időszakban, melyben máshol disszonancia és gyenge irányítás figyelhető meg. Az angol válogatott az 1966-os, szintén hazai rendezésű világbajnokság után most először nyerhetett volna nagy tornát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Megdőlt a hidegrekord
  • szerző:nuus
  • 2021. 09. 06.
Mobiltech
Megvan, mikor jöhet az iPhone 13!
  • szerző:nuus
  • 2021. 08. 30.