Tech

Erre nem számítottunk, itt az okospelenka

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.01.06 | 15:18

Vége a hagyományos, eldobható pelusok korszakának? Esélyes, ha a most bemutatott okospelenka a földi halandók számára is elérhető árú lesz majd. A találmány egészen forradalmi, hasznos funkciókat építettek be a pelenkába, hogy megkönnyítsék a szülők dolgát.

Las Vegasban pörög a CES tehát próbálunk itt is beszámolni olyan dolgokról, amik érdekesek, meghökkentőek, esetleg hatással lesznek a jövőre. Az egyik első bemutató a Procter and Gamble és a Pampers közös bemutatója volt, igen a pelenka gyártó cégé, és igazából igen, okospelenkát mutattak be. Pontosabban egy komplett babafigyelő és monitorozó szettet állítottak össze a vásárlóknak.

Okospelenka

A Lumi Pampers névre hallgató szett tartalmaz egy nagyfelbontású babafigyelő kamerát, illetve egy érzékelőt, melyet a pelenkára tudunk rögzíteni, és így teljeskörű adatokhoz jutunk, melyet a hozzá tartozó alkalmazásban tudunk tárolni, illetve hozzáférni a statisztikákhoz. Az adatokban láthatjuk az ébren töltött időt, hogy mikor cseréltünk pelenkát, illetve mikor szükséges ezt megtenni. Továbbá tanácsokkal és tippekkel látja el a szülőket, az biztos, hogy a kamerával összekapcsolva tökéletesen fog működni.

Okospelenka

Az Egyesült Államokban már rendelhető az okospelenka, de nem túl olcsó. Átszámítva ugyanis százezer forint körüli áron kínálják, és a kamerán illetve a szenzoron kívül a csomag tartalmaz még fél hónapra elegendő pelust is.
Hogy érkezik-e hazánkba, erről eddig még nincsenek információink.

Okospelenka

Képek:news.pg.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló