Tech

A robotok sem bírják, olyan magas a sugárzás Fukusimában

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.20 | 14:22

A 2011-es földrengés és cunami óta küzdenek az atomerőműben elszabadult nukleáris szennyező anyaggal, eddig sikertelenül.

Pár héten belül a második robot adta be a kulcsot a fukusimai Daiichi atomerőműben, összesen pedig már hétnél tart a lerobbant robotok száma szökőár miatt bekövetkezett nukleáris katasztrófa óta. A legutóbbinak múlt héten a kettes reaktort kellett volna felderítenie megolvadt fűtőanyag után kutatva, de nem tudta folytatni az útját, sőt, ugyanígy járt pár nappal korábban az a robot is, amit azért küldtek be, hogy eltakarítsa az útból a törmeléket.

Az előbbi robotnak a kamerája egyszerűen megolvadt, a szenzorai pedig rendkívül magas, óránkénti 650 sievert sugárzást mértek. Egy 10 sievertnek megfelelő sugárdózis az emberi szervezetre halálos következményekkel jár, úgyhogy ha létezik a földi pokol, akkor azt most ebben az erőműben kell keresni. A 2011-es baleset óta az erőmű négy reaktora közül még háromból nem tudták eltávolítani a megolvadt fűtőanyagot, de az illetékesek szerint az erőművön kívül már nincsenek veszélyben az emberek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.