Fintech

Kasszás Erzsinek végleg vége, a japánok eladó nélküli boltokat nyitnak

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.18 | 15:03

Lassan elbúcsúzhatunk az eladóktól. Az Amazon már felvázolta egy ilyen bolt tervét, de a jelek szerint a súlyos kütyümániában szenvedő japánok meg is csinálják.

Azt mondják, hogy ami technikai újítás Japánban ma megjelenik, az holnap az egész világon elterjed majd. Márpedig most az Amazon eladó nélküli vegyesboltjai után japánban is eladó nélküli bolthálózat épül. Itt nem lehet készpénzzel fizetni, bár ez se lenne lehetetlen, hiszen azt minden parkolóautomata is tudja, hanem elsősorban mobillal fizethetsz, és mobilon keresztül tartod a kapcsolatot a bolttal is.

A japán bolt, és az Amazon boltja más megoldásokkal dolgozik. Az Amazonnál egy algoritmus figyel, és azért nem tudsz lopni, mert amit eltettél, azt ő feljegyezte, és ki kell fizetned kifelé, különben nem engednek ki a boltból. A japánok egyszerűen egy rádiófrekvenciás jelfelismerő rendszert használnak, RFID rövidítéssel. Vagyis leegyszerűsítve, egy olyan lopásgátló van benne, ami nemcsak a mozgást érzékeli, de azt is számon tartja, hogy pontosan milyen termékre ragasztották rá. A mi kedvencünk a pultra tett bevásárlókosár alatt megnyíló asztal, amiben eltűnnek a vásárolt holmik, hogy nejlonszatyorban kapd vissza. Kasszás Erzsinek végleg befellegzett.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.