Fintech

40 millió dollárnyi bitcoint loptak el hackerek

Betörtek az egyik legnagyobb kriptotőzsdére.

A kriptovalutákkal külön tőzsdén lehet kereskedni, az egyik legnagyobb ezek közül a Binance. Tőlük loptak el 7000 bitcoint, ami nagyjából 40 millió dollárnak felel meg – jelentette be a vállalat.

Hogyan?

Adathalászattal és vírusokkal szereztek meg ügyféladatokat, így a Binance rendszere észre sem vette, hogy felhasználókat loptak, tehát az utalásokat sem volt képes blokkolni. A bitcoinról fontos tudni, hogy az utalás teljesen anonim, az utalást pedig nem lehet visszafordítani. Így a tőzsde teljesen tehetetlen, míg egy hagyományos bank tudna mit kezdeni egy ilyen helyzettel.

A Binance elmondása szerint a hackerek roppant türelmesek voltak. Szép lassan szerezték meg a különálló felhasználókat, majd egyszerre csaptak le. Habár nem tudták megakadályozni az utalást, egy vészcsengő azért megszólalt, aminek hála egyáltalán értesültek a rablásról. Mostantól minden tranzakció egy hetet vesz igénybe náluk, amíg fel nem javítják a védelmüket.

Okos húzás volt a részükről, hogy félretettek pénzt ilyen esetekre, így legalább a felhasználóiknak vissza tudják fizetni a pénzt, amit elloptak tőlük.

Egyszerűbb aranyat bányászni, mint bitcoint

Címlapkép: Pixabay


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.