Gamer

Durván terjeszkedik a Microsoft a videojátékpiacon

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.06 | 17:18

Xbox Live-nak hívják a Microsoft azon szolgáltatását, ahol gyűjtögetni lehet a játékokat. Sőt, pár darab ezresért több száz játékkal lehet nyomni egy hónapig, na ezt a platformot viszik át Nintendo Switch-re, iPhone-ra és Androidra.

(Kép: 123rf)

Nagyon úgy néz ki, hogy a Microsoft elkaszálja a nem működő dolgokat, például a böngészőjét és a Windows Phone-t, viszont erősít ott, ahol lehetőséget lát. Ez pedig a videojátékpiac.

Az Xbox Live jelenleg is elérhető PC-n és Xbox-on, a márciusi Game Developers Conference-en elmondják, hogy hogyan terjeszkednek át a másik három platformra. Ez egy hatalmas lépés, még egy akkora vállalatnak is, mint a Microsoft. A nyilatkozatuk alapján jelenleg 400 millió platformon elérhető az Xbox Live, az újítással ez a szám már kétmilliárd fölött lesz.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Xbox Live-os barátok és achievementek ott lesznek a telefonokon és a Switch-en is. Tehát, amikor a telefonodon nyomod majd a Fortnite-ot, ugyanúgy megkaphatod az achievementeket. Az igazi persze az lenne, hogyha az Xbox Game Pass valamennyi játéka a nagyjából százból játszható lenne mindenen.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló