Gamer

Űrháborúval és szárnyas kutyaszörnnyel a karácsonyi kajakóma ellen

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.24 | 19:30

Kis karácsony, nagy karácsony, gamer karácsony. Avagy ezek lesznek az idei ünnepi szezon legkeresettebb játékai, és a hardverek, amiken majd orrvérzésig toljuk őket.

A karácsonyi szezon és az azt megelőző időszak hagyományosan erős játékmegjelenések szempontjából, az idei kínálatot nézve viszont van hiányérzetünk,

mintha kicsit kevesebb lenne a nagy durranás az év végén debütáló játékok között.

Erre is van persze logikus magyarázat, hiszen ilyenkor könnyebben adnak ki az emberek több pénzt hardverre, amihez sokszor akciósan csapnak hozzá korábban megjelent játékokat, felújított címeket, gyűjteményes kiadásokat. Mégis csak könnyebb lefoglalni a gyereket egy hétig az Assassin’s Creed összessel, mert ha két nap alatt kijátssza az új FPS-t, akkor baj lesz.

Min?

Teljesen új konzollal egyik nagy gyártó sem készült idén karácsonyra, de év végére mindkét nagy cég kijött a next-gen modelljük felpimpelt verziójával, ezek jellemzően picit jobb teljesítményű, és a 4K-s monitorokhoz optimalizált játékgépek.

Playstation 4 Pro november elején jelent meg, külsőre is különbözik kicsit az elődjétől, de a lényeg belül van. Semmi forradalmi, egyszerűen csak jobb grafikus kártya, gyorsabb processor és plusz memória került bele. A Playstation 4 Pro-t idén karácsonykor 130000 forint környékén lehet majd beszerezni, de persze lesznek játékkal együtt kapható bundle-ök, akciós áron.

Xbox One S több verzióban került a boltokba, van 500GB-os belső tárhellyel rendelkező, valamint 1TB-os és 2TB-os is. Ennél a konzolnál kicsit szembetűnőbb a külső rácfelvarrás az elődhöz képest, mivel jóval kisebb lett az új konzol az Xbox One-nál, feketéről pedig fehér színre váltottak, és kapott az egész egy kis pontozott mintázatot a jobb oldalán. A belsőt tekintve viszont jóval kisebb a változás, a Microsoft játékgépénél csak a GPU-t hizlalták fel egy kicsit, a CPU-sebesség és a RAM-ok száma változatlan.

A teljesítményt tekintve a PS 4 Pro az eddigi tesztek alapján erősebb konzol. Az Xbox One S a belső tárhelyét tekintve 3 verzióban is beszerezhető, az 500GB-os modell ára valahol 90000 forint körül mozog, az 1TB-os viszont 130000 forintba kerül, ez kb. megegyezik a szintén 1TB-os, de erősebb Playstation 4 Pro árával. Az Xbox One S készült még egy 2TB-os kiadással is.

Mit?

Ha új konzolt is vásárolunk karácsonyra, bele fogunk futni olyan akcióba, ahol egy kicsivel több pénzért játékkal egybecsomagolva juthatunk hozzá az új hardverhez. Az Xbox One S-sel együtt sokan fogják kipróbálni a csak ezen a platformon játszható, amúgy még egész friss Gears Of War 4-et, a sportrajongóknak pedig a szeptemberben megjelent FIFA 17 lehet jó opció első játéknak.

A negyedik negyedév egyik legnagyobb slágere a Battlefield 1, ezt szintén sok új konzol mellé ajánlják majd akciós vételként, de egyedül is sokan fogják választani. Az új játék már csak az elődje, a Battlefield 4 miatt is jó választásnak tűnik a háborús FPS-ek szerelmeseinek, hiszen az a játék már több mint 3 éve jelent meg, de még mindig nem engedte el a kezét a fejlesztő DICE, még idén is készültek hozzá új pályák és játékmódok, és a szerverekről se nagyon akarnak elfogyni a játékosok. A Battlefield 1 az első világháborúban játszódik, és jellemzően minden egy kicsit modernebbnek tűnik benne, mint amilyen volt egyébként. A kétfedeles repülőgépek úgy suhannak, mint a TIE-fighterek a Star Wars-ban, de ez bocsánatos bűn, a látvány állat, ráadásul a hangulata is nagyon erős a játéknak:

A konkurencia sem tétlenkedett közben, november elején ugyanis megjelent a Call Of Duty sorozat új része, Infinite Warfare címmel. A sorozat mintha megfáradt volna az utóbbi pár résszel, de az új, űrháborút feldolgozó epizód megint egy erősebb darab, a főgonosz szerepében a Trónok harcából ismert Kit Haringtonnal.

A next-gen konzolok idején jöttek divatba a gyűjteményes újrakiadások, hogy 5-6 évvel ezelőtti népszerű játékokat jobb minőségben is ki tudja próbálni az eggyel későbbi gamer generáció. Most karácsonyra is készült egy ilyen, az Assassin’s Creed: Ezio Collection. Ez a mára klasszikus 2. rész és két kiegészítő epizódjának vizuálisan feltuningolt változata. Aki esetleg későbbi szakaszban lett a sorozat rajongója, annak ez a vakáció ezzel a csomaggal tökéletes időtöltés lesz valamelyik next-gen konzol mellett.

Szintén év végére futott be a Dishonored 2. Az első részt imádta a kritika és a játékosok is, és az is látszik már, hogy a második rész sem fog csalódást okozni. A Watch_Dogs 2 esetében viszont az első rész pont nem lett akkora siker, mint amekkorát vártak tőle a trailerek alapján. Ezzel szemben úgy tűnik, a második epizódra sikerült rendbe tenni a játékot, eddig egész jó kritikákat kapott a hackeres játék.

Ha viszont csak egyetlen játékot ajánlhatnánk erre a szezonra, az biztosan a The Last Guardian lenne. A már több mint 10 éve készülő, rengetegszer elhalasztott játékról már mindenki lemondott, most viszont mégis megjelenik. Az ősi romvárosban egy kisfiú és egy kutyaszerű szárnyas óriás lény bóklászik együtt, ezen kívül még szinte semmit nem is lehet tudni a misztikus történetről. De a hangulata, na az valami zseniális, már a pár másodperces részleteben is:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.