Infotech

Nem a tied a legrosszabb meló, kérdezd meg erről a Facebook tartalomfelügyelőit!

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.04 | 11:14

Újabb 3000 embert alkalmaz a Facebook arra, hogy megvédjen bennünket a közösségi oldalra felkerülő erőszakos tartalmaktól. Nem lennél a helyükben.

“Szívet tépő” – ezzel a szóval reagált Mark Zuckerberg a 11 hónapos lánya meggyilkolását a Facebookon közvetítő thaiföldi apa esetére.

A tech óriás nem fogja elmondani, hogy a 3000 új ember külsős vállalkozó vagy jól fizetett, teljes munkaidős alkalmazott lesz-e, de a nagy csönd inkább előbbire utal. A Szilícium-völgy cégeinek dolgozó tartalomvizsgálók többsége Indiában és a Fülöp-szigeteken él és erősen alulfizetett.

Amint az egy 2014-es Wired-cikkből kiderül, a közösségi média moderátorainak élete nem könnyű, az emberiség sötét oldalával való folyamatos szembesülés, az erőszakos és pornográf tartalmak miatt gyakori a gyors kiégés náluk.

Szakértők szerint totálisan mindegy, hány embert vesznek fel ilyen célra – év végére a Facebooknál körülbelül 7500-an lesznek – az erőszakos videók úgyis fel fognak kerülni a közösségi oldalra. Inkább a live-szolgáltatások működését kellene módosítaniuk, vagy jobb módszert találni a következmények kezelésére.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Elvis Presley lánya
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 13.