Infotech

Újra a Trónok Harca az illegális letöltések királya

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.20 | 15:15

A kalózok kedvence megint a Game of Thrones lett.

Hiába nyílt számos lehetőség, hogy szép szabályosan nézzük az új évadot, a Mashable információi szerint mégis a Trónok Harca lett ismét a kalóz letöltések listájának ura.

A tavalyi mélyponthoz képest a legnépszerűbb tévéműsor illegális vonalon is győzött most, ez derül ki a filemegosztó híreiről ismert TorrentFreak jelentéséből. A beszámolóból kiderül, hogy a hetedik szezon premierje után alig egy nappal már több, mint 130 ezer ember pörgött az új részen.

És ezek csak a hardcore felhasználók, akik szánt szándékkal akarják ezen a módon leszedni az adást. Egy nevét eltitkoló forrás, aki rálát egy nagyobb illegális streamelő portálra, arról számol be, hogy a hétfő reggeli premier környékén óránként legalább 20 ezren loggoltak be az említett oldalra, egy kis törvénytelen mozizásra.

Még napokkal az HBO-s adás előtt a Finder.com készített egy kérdőíves felmérést, amelyből kiderült, hogy az amerikai lakosság öt százaléka, azaz nagyjából tízmillió néző már be is tervezte, hogy illegálisan jut hozzá a műsorhoz. A kutatásból egyértelműen látszott, hogy a férfiak jóval lelkesebbek e téren, mint a nők. Területileg nézve pedig New York, Texas és Kalifornia tilosban járó júzereit izgatja leginkább a sárkányos sorozat. A felmérés persze nem a teljes lakosságot érintette, csak mintavételes volt: 2245 résztvevőt vont be.

Azért furcsa, hogy továbbra is áll a zászló az illegális letöltéseknek, mert a hivatalos sugárzó csatorna elég erőteljesen kommunikálta, hogy hogyan lehet helyes útvonalakon elérni az ominózus sorozat folytatását.

via GIPHY

A relatíve kis havidíjért (havi 15 dollár, azaz 4300 forint) hozzáférhető, még HBO-előfizetést sem igénylő HBO Now mellett az Amazon Prime Video, a PlayStation Vue és a Sling TV is szállította a műsort, illetve a hónap során még a Hulu is becsatlakozott a kampányba.

Ezeknek a szolgáltatóknak a többsége ráadásul egy ingyenes kezdő időszakot is felajánlott, szóval elsősorban nem gazdasági oka lehet a kalózkodásnak, hanem inkább az, hogy egy könnyen kivitelezhető, rossz szokás makacsul fenntartja magát.

Még a Redditen is felbukkant egy csomó illegális stream-felajánlás, melyeket a szerkesztők azonnal kilőttek.

De van egy jó hír a streamelő szolgáltatók számára: a legtöbb megkérdezett ember (94 százalék) ragaszkodik a szabályos HBO előfizetéséhez. A TorrentFreak 2015-ös beszámolójával összevetve, a taglalt sorozat mostani illegális megosztásai már szerényebb szinten zajlottak.

Úgy tűnik, most az HBO mellett a többi sugárzó óriás, Hulu és a Netflix is hátradőlhet, de azért nem árt résen lenniük. Hogy az előfizetők megtartsák jó szokásukat, ahhoz az kell, hogy megfelelő árképzés és platform elérés álljon rendelkezésükre. Különben jöhet még kutyára dér…

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló