Mobiltech

Végre egy hasznos app: életet menthet az Apple Watch

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.16 | 13:43

Aki eddig azt hitte, hogy az Apple Watch csak feltűnési viszketegségben szenvedő fiatalok és a magukat indokolatlanul fontosnak érző üzletemberek kötelező kelléke, ideje, hogy újragondolja ezt a kijelentést. Az Apple Watch mostantól életeket fog menteni. Hoppá!

Az Apple nagyon figyel az egészségügyi szolgáltatásokra, ezerrel fejleszti okosórájában a vércukormérőt, most pedig a szív van soron. Nem, egyáltalán nem túlzó kijelentés amikor azt mondjuk, átlagemberek tucatjai kerülhetik el a tragédiát a Cardiogram applikációjának hála. Az Apple Watch-ra fejlesztett app ugyanis a Hearth Rhythm Society friss kutatási eredményei szerint 97%-os pontossággal előre jelzi a szívrendellenességeket. Még akkor is, ha azok éppen tünetmentesen lappanganak az emberben.

Külső jelek nélkül ugyanis csak folyamatos megfigyelés tenné lehetővé a rendellenesség kimutatását, de a Cardiogram pontosan ezt is teszi. 24/7 gyűjti az adatokat, elemzi és figyeli testünk reakcióit a különböző helyzetekre, külső hatásokra. Anélkül, hogy az okosóra viselőjének bármi extrát kellene ezért tennie.

A szív rendellenes viselkedése sokféle tünethez vezethet, a szívrohamtól a vesebetegségeken át a demenciáig. A folyamatos monitorozás tehát rendkívül hasznos, de a biztos diagnózishoz természetesen továbbra is elengedhetetlen marad a hagyományos EKG vizsgálat.”

– véli az appról Greg Marcus, a Kaliforniai Egyetem professzora.

Egy appot letölteni (itt megtehetitek) és a háttérben futtatni igazán nem nagy ár egy tragédia elkerüléséért, ez végre tényleg egy hasznos funkciója lehet az okosóráknak.

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló