TV

Megvannak a 2018-as Emmy díjazottjai, Peter Dinklage megkapta harmadik szobrát

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.18 | 12:33

A hetvenedik gálán összecsaptak a streamelő óriások, de némi romantika is akadt.

Szeptember 17-én zajlott a 70. Primetime Emmy Díjátadó, ahol a Saturday Night Live-ból ismerős arcok, Colin Jost és Michael Che vezették a műsort. A televíziózás legutóbbi évének legnagyobb pillanatait vették számba a los angelesi Microsoft Theater falain belül, ahol főleg az HBO és a Netflix versenyzői keltek birokra.

Az előbbi 108, míg a konkurens 112 jelölést tudott felmutatni, melyet mindkét szolgáltató óriás 23-23 szobrocskára tudott beváltani.

Nagyot ment a:

The Crown

de a Trónok Harca, az HBO ékköve sem teljesített rosszul.

Peter Dinklage megkapta a harmadik szobrocskáját is, mint mellékszereplő. Hétszer jelölték eddig, és 2011-ben, illetve 2015-ben bizonyult a legjobbnak. Köszönőbeszédében megemlítette sorozatbéli testvérét, akit Nikolaj Coster-Waldau alakít: akár ő is nyerhette volna a díjat.

Ettől persze begőzöltek a rajongók, akik hajlanak arra a teóriára, hogy Tyrion egy Targarryen lehet. Dinklage a Ladbible oldalán elmesélte, hogy hiányzott neki a forgatások idején new yorki otthona, de annyira összekovácsolódtak az írországi munka során, mint egy igazi nagycsalád.

Így nehéz lesz elengednie a lassan a végéhez közeledő fantasy-folyamot is.

Az Amazon filmsorozata, a The Marvelous Mrs. Maisel öt trófeát csípett meg, köztük a legjobb vígjátékét is; és a Versace-krimi is begyűjtött jó pár elismerést.

Még egy lánykérésre is sor került: Glenn Weiss rendező-producer a 11. szobrocskájával a kezében megragadta az alkalmat, és a világ színe előtt meglepte barátnőjét egy letérdelős eljegyzéssel.

A nyertesek teljes listáját a Huffington Post közli is.

Nyitókép: Robyn Beck / AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló