Sorozatok

SPOILER, a Suttogók feladják a leckét a Walking Deadben

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.18 | 10:48

Daryl veszélyes ellenfelet kap a horror-dráma sorozat Omega című epizódjában.

SPOILER, visszatekintős résszel állt elő Channing Powell író és David Boyd rendező a friss Walking Dead-epizódban. Megtudhatjuk, ki volt eredetileg Alpha, illetve a lányáról is derülnek ki dermesztő részletek. Lydia egy eléggé nehezen kibogozható sztorival áll elő, amitől Henry és Daryl rendesen foghatja a fejét. Egy örökkévalóságnak tűnik, mire kiderül, ki is valójában az anyja (Samantha Morton). A Suttogók leosztásában Lydia az „Omega”, akinek az anyja a nyakába varrta, hogy az apja haláláért ő a felelős.

 

View this post on Instagram

 

“This wasn’t just the dead.” The new threat is getting closer. #TWD

A post shared by The Walking Dead (@amcthewalkingdead) on

A család történetébe a járvány kitörése utáni 23. napon cseppenünk bele – egy baltimore-i menedéken találjuk őket. A lánya nevét tetoválásként viselő anya amikor épp nem ideges, akkor énekel neki. Lydia pedig még mindig magán érzi a szakállát nem borotváló apja akkori jeges tekintetét. Alpha viszont lenyírta saját haját:

Vége a világnak, tök mindegy, mit csinálok.

Nem tudni, kitől származnak Lydia karján a friss sebhelyek; az több, mint valószínű, hogy nem a halott apja csapkodta meg. Kiderül, hogy bizony az anyja a

bántalmazó

-aki azt csöpögtette a lánya fülébe, hogy az apja akkor halt meg, amikor a gyereket védte. Valójában Alpha iktatta ki a férjét, mert túl gyengének tartotta. A férfi ugyanis a legbiztonságosabbnak azt gondolta, hogy továbbra is maradjanak a menhelyen. 23 nap ott elég volt a nőnek, hogy bekattanjon – és hogy mindenféle közösségből kiábrándjon. A lányukat nem hagyhatta ott – vele indult útra, a halottak közé vegyülve. A főnök jobbkezének, Bétának a szerepét pedig Ryan Hurst kapta. Lydiának rettenetesen hiányzik az apja, annak dacára, hogy anyja a kóborló évek alatt teljesen átmosta már a lány agyát.

 

View this post on Instagram

 

Tomorrow, meet the woman before she became Alpha! #TWD

A post shared by The Walking Dead (@amcthewalkingdead) on

Most úgy tűnik, Henry és Daryl együttérzése segít rádöbbenteni a megszeppent lányt, hogy ki is az igazi szörnyeteg az életében. Főleg mikor Alpha megjelenik Hilltop falainál, hogy visszakövetelhesse ivadékát. Nem ám az anyai szeretet vezérli: sokkal inkább hogy ismét kontroll alatt tarthassa Lydiát. A lány vívódik – látja, hogy fogvatartói mennyire emberségesek, viszont anyjának köszönheti, hogy életben tartotta ez idáig.

Magnáék eközben Luke-ék keresésére indultak, és így vezették nyomra a Suttogókat. Alpha nem ijedős – mindössze nyolc társával, bőrbe varrva döngeti meg Hilltop kapuját. Nem véletlenül kockáztatta, hogy akár le is lőhetik: Luke és Alden hollétéről csak ő tud.

via GIPHY

Daryl karaktere ebben a részben nő fel igazán Rick serif mellé: sokkal elnézőbb, bölcsebb arcát mutatja. Michonne például ugyanebben a helyzetben simán beáldozná Luke-ékat és Lydiát sem kímélte volna. Tara pedig Jézust váltja: olyan vezetővé érik, akire felnézhetünk.

Henry és Carl nagyjából csereszabatos: és ez rímel is a képregényben történtekre – ott Rick fia érkezik meg Hilltopba és ismerkedik meg Lydiával. Így a hét év ugrás is megoldódott: Henryt az eredeti színész srác bátyja játssza, teszi hozzá az Uproxx.

 

View this post on Instagram

 

Tell her Daryl! #TWD

A post shared by The Walking Dead (@amcthewalkingdead) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló