Sorozatok

Mi történt a valóságban a csernobili tűzoltó újszülött kislányával?

  • Szerző:b
  • 2019.05.29 | 08:11
  • trendindex: 8

Az HBO Csernobil-sorozatában az egyik első áldozatok egyike Vaszilij Ignatenko, a tűzoltó, akit a tetőtüzet oltotta a katasztrófa utáni órákban. Ami gyermekükkel történt, szintén Csernobil tragédiája.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Introducing ☢️ CHERNOBYL | HBO miniseries⠀ ⠀ 👨‍🎨 Jessie Buckley as Lyudmila Ignatenko⠀ ⠀ Vasily’s 23 year old pregnant wife who visited him in Pripyat Hospital Nr. 126 and later in Moscow Hospital 6 & received a lethal dose of radiation.⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀ Photo Credits 🚷 HBO ⠀⠀ ______________________________⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌍 Follow us @CHERNOBYLwelcome⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🇺🇦 Tag photos from your trip with #chernobylwelcome #chernobyltour⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ______________________________⠀⠀⠀⠀⠀⠀ We also get in touch through these: ⠀ #Chernobyl #Pripyat #abandoned #HBO #hbochernobyl #chernobylhbo #hbogo #series #netflix #youtube #chernobyldisaster #chernobyldiaries #Ukraine #travel

Chernobyl Tour – Ukraine 🇺🇦 (@chernobylwelcome) által megosztott bejegyzés,

A sorozatban Vaszilij a kórházi ágyon tudja meg, hogy felesége babát vár, és a kicsi pedig 1986 decemberében születik meg. A valóságban a tűzoltó május 14-én bekövetkező halála után két hónappal, júliusban szült az akkor 23 éves Lyudmilla. A szülés a valóságban nem egy parkban, hanem férje sírjánál, Moszkvában indult meg nála.

Natasenka lett a két héttel a kiírt időpont előtt a világra jövő baba neve, amit még édesapja választott neki a halálos ágyán. A kicsi első látásra egészséges, normális baba volt… de súlyos szívelégtelenséggel és májzsugorral született, ami a magzati korban kapott súlyos sugárdózissal függ össze. A filmben elhangzott, hogy a magzat „magába szívta” a sugárdózist, és anyja így maradhatott életben, de a valóságban nincs orvosi papír, ami a pontos hátteret felderítené. Akkoriban a történtekről beszélni sem volt szabad, Lyudmilla csak évekkel később mondta el teljes történetét.

Akárhogy is, a kislány – a vele született súlyos állapot következtében – mindössze négy órát élt.

Lyudmilla később újra férjhez ment, és bár erről mindenki megpróbálta lebeszélni, kisfia született. Az Andrej nevet adta neki, és noha az orvosok azt jósolták, a gyerek jobb kéz nélkül születik, végül teljesen egészséges, értelmes fiúcska lett.

Itt a tűzoltó és felesége teljes története is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.