Sorozatok

Mindig is tudni akartad, miért barázdált a klingonok homloka? Nemsokára kiderül…

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.06 | 07:23

Tudományosnak is beillő magyarázatot szállít a Discovery című, új Star Trek széria.

A Gizmodo feszegeti azt a problémát, ami a fajtisztításon átesett Worf megjelenése óta gyötri a Star Trek sorozatok híveit: miért is redőzött ennek a harcos népnek a homloka. Evolúciós célt szolgál ugyanis, már amennyire ez egy űrös franchise-nál elképzelhető.

via GIPHY

A Las Vegasi Star Trek találkozón a Discovery széria leendő lényeinek tervezői, Neville Page és Glenn Hetrick a műsorban felbukkanó klingonokról is ejtettek pár szót. Megtudhatjuk, hogy a korábban megszokott klingon ábrázatokhoz képest is merőben új külsőt kapnak a következő széria szereplői. Egyrészt vége a metálos hajkoronáknak, ugyanis Bryan Fuller producer meghagyása értelmében a klingonok kopaszok lesznek, és az érzékeik is kiélesednek.

Thanks to all the fans that trekked all the way to Vegas for #STLV! #startrekdiscovery

A post shared by Star Trek Discovery (@startrekcbs) on

Minden klingon az arcán viseli Házának jellegzetes vonásait, amelyből származik. Ezen felül, Page elmondása szerint a redők még különleges érzékelő receptorokkal is rendelkeznek, a fejtetőtől a hátuk felé haladva. A „csúcsragadozóként” számon tartott fajt ez is segítette abban, hogy a tápláléklánc tetejére kerüljön.

Mary Chieffo, aki L’Rellt fogja játszani, hozzátette még, hogy

Eddig mindenki a feltűnő frizurát, vagy annak a hiányát vette egyből észre. Esküszöm, hogy nem véletlenül folytatódnak majd a barázdáim hátrafelé tovább. Mindez az érzékszervek és a feromonok miatt alakul így. Komplett elképzelés rejlik a külső megjelenés mögött, és ez tökéletesen bele is illeszkedik a klingon kánonba.

Get your first look at Kol, a commanding officer in the #Klingon Empire, played by @mr_kenneth_mitchell. #StarTrekDiscovery

A post shared by Star Trek Discovery (@startrekcbs) on

Korrektnek tűnik, ahogyan felvázolják az alkotók, miért olyan dinoszaurusz-szerű a klingonok homloka, és ez semmilyen változást vagy kárt nem fog okozni mindabban, amit eddig tudunk erről a szilaj népségről.

Le merjük fogadni, hogy még vérszomjasabbak is lesznek a qo’noSi harcosok, mint ahogyan eddig láthattuk őket.

Pár kérdés azért még így is marad, amin ráncolhatjuk a homlokunkat: ha a kopaszság elősegíti az érzékek élesedését, akkor a hajvesztés genetikai, vagy borotválkozniuk is kell néha? Miért alakult ki valakinél dúsabb lobonc, ha az csak hátráltatja a harcban? És a vírus-elmélet, amely miatt egykor elvesztették a barázdáikat, képesség csökkenést is okozott? Lehet, hogy a hajhagymáikat viszont beindította?

via GIPHY

A Discovery stábja mindenesetre nem pongyolán áll a klingon kérdéshez: a forgatás során ezen a nyelven fognak beszélni a szereplők (amit természetesen feliratozni fognak), a párbeszédekhez coachokat vesznek igénybe, hogy minél hitelesebb legyen a megszólalás is. A jelmezek, maszkok és smink pedig letaglózóan újszerű lesz.

A Birodalmuk hatalmas. Nem mindegyikük a központban, a Qo’noSon nőtt fel. Eltérő bolygókról és így, környezetből is jönnek. Ebből adódik, hogy máshogyan fejlődhettek a csoportjaik. A különböző Házak a rájuk jellemző sajátosságokat hordozzák.

meséli Page a szeptember 24-én érkező, új sorozat kapcsán.

“My people were biologically determined for one purpose alone: to sense the coming of death.” – Saru

A post shared by Star Trek Discovery (@startrekcbs) on

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló