Állatvilág

Hőség van: így segíts négylábú kedvenceden ebben az időben

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.17 | 10:48

A hőségben nem csak mi szenvedünk, hanem négylábú kedvenceink is.

Rájuk is ugyanúgy oda kell figyelnünk ebben az időben, ahogyan magunkra. Nézzük, mi minden segíthet, hogy a kutyusok is könnyebben átvészeljék a nyarat.

Hidratálás

A hidratálás a kutyák számára is nagyon fontos a hőségben, így mindig biztosítsunk számukra elegendő folyadékot. Emellett pedig néha ˝biztassuk˝ is őket a vízfogyasztásra. Főleg az idősebb kutyák néha hajlamosak erről megfeledkezni.

Nedves szőr

Ha kertes házban lakunk, vegyünk egy kis medencét a kutyának vagy engedjük, hogy az öntözőrendszerrel játsszon. Sétáltatás előtt is nyugodtan nedvesítsük be a kutya szőrét.

Hűsítő eledel

Szerencsére létezik már kutyafagyi, amit mi magunk is elkészíthetünk otthon. Rengeteg recept található az interneten és a legtöbbhöz csak néhány hozzávaló szükséges. A kutyánk viszont garantáltan örülni fog neki a hőségben.

Menedék

Bárhol is tartózkodunk a kutyánkkal, mindig biztosítsunk számára egy olyan menedéket, ahol árnyék van és el tud vonulni. Ha hosszabb útra megyünk, kirándulni vagy piknikezni, vigyünk magunkkal kutyák és macskák számára kifejlesztett hűsítő matracot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló