Érdekes

Befészkeltek a szószékbe, két hétig a cinkéké a templom

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.19 | 10:15

Áll a harang, és a látogatók sem léphetnek be ebbe a meseszép devoni kápolnába. A nyolc fióka nyugalma mindennél fontosabb.

Nincs harangzúgás, és az orgona is pihen, amíg a kiscinkék ki nem repülnek – így döntött a devoni St Thomas à Becket templom vezetősége. Két hétig biztosan nyugodt körülmények közt cseperedhetnek a csibék, mert még a látogatókat sem engedik be addig az ajtón.

Not a bad spot #Sourton #Devon #route27

A post shared by Anna Riley (@bananariley) on

A mívesen faragott szószéket szemelte ki a cinkepár a költés ideális helyszínének, ahol nyolc fiókájuk ki is kelt a tojásaikból. A vadregényes Dartmoor nemzeti parknál található templomban a karbantartó, Tony Batten észlelte a kis szárnyasok jelenlétét. Zseblámpájával bevilágított, majd megpillantotta a nyolc kis éhes szájat. Az épületben a hangos tevékenységeket minimalizálták, hogy biztosítsák a madarak háborítatlan fejlődését.

Az istentiszteletek is halkan zajlottak, mindig áldást kérve a kis fészekaljra. Colin Sargent, egy helyi természetfotós a Daily Mailnek elmondta, hogy azóta már sikeresen szárnyra is kelt az összes fióka.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló