Erotika

Egy új kutatás szerint a legtöbb pornót néző férfi boldogtalan a kapcsolatában

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.16 | 19:53

A pornó ellen irányuló keresztes hadjárat nagyjából a műfajjal egyidős, egyesek szerint teljesen eltorzítja a szexről kialakuló képet, sőt, még azt is megakadályozza, hogy egy egészséges kapcsolat fenntartható legyen, mások szerint viszont remek mód arra, hogy az ember megfelelően ünnepelhesse a szexualitását partnerrel, vagy nélküle.

A Human Communication Research folyóiratban megjelent új tanulmány szerint a párkapcsolatban élő férfiak, – a nők nem – akik előszeretettel néznek pornót, valószínüleg elégedetlenek a szerelmi- és szexuális életükkel. A szakértők ötven különböző, pornóra irányuló kutatás eredményeit vetették össze, ez azt jelenti, hogy több mint 50 ezer ember szokását vizsgálták meg – írja a Vocativ.

Arra nem találtak bizonyítható összefüggést, hogy a nők esetében hatással van-e a pornó a a párkapcsolat teljességére, az viszont egyértelművé vált, hogy a férfiak pornónézési szokásai a legtöbb esetben arra vezethetőek vissza, hogy valami nincs rendben a szexuális életükben.

Nyomós bizonyítékot találtak arra, hogy a pornó miatt sok férfi fejében tényleg teljesíthetetlen vágyak alakulnak ki, ezeket pedig a legtöbb valódi kapcsolatban nem tudják megélni.

Ez természetesen egyáltalán nem azt jelenti, hogy a pornó elítélendő, rossz dolog, egész egyszerűen meg kellene értetni az emberekkel, hogy a felnőtt filmek démonizálása helyett arra kéne koncentrálni, hogy ez csak fantázia, ami segíthet a szexuális élet kiteljesedésében, nem pedig használati utasítás, vagy reális ábrázolása az együttléteknek.

Fotó: Pixabay / Pexels


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.