Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

Mi van, ha csak fűvel élvezed a szexet?

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.13 | 07:13

A marihuána természetes afrodiziákum. A szex mind a négy stációját segíti: a vágyat, az izgalmat, az orgazmust és a kielégülést is. De mi van akkor, ha a hókamóka csak akkor megy, ha némi füvet is szívott előtte az ember?

 

Egyre népszerűbbek a marihuánás szexjátékok

A vaginizmussal (a hüvelyizomzat akaratlan, penetrációt lehetetlenné tevő görcsével) küzdő nőknek gyakran ajánlják a szakemberek, hogy a rendszeres fizikoterápia mellett marihuánát is vegyenek magukhoz. Így ugyanis a korábbi fájdalmas emlékek háttérbe szorulnak, a hüvelyizmok könnyebben elernyednek, a potenciális élvezet pedig erőteljesebb, maradandó pozitív élmény. Így van ez mindenki mással is: egyszerűen élvezetesebb a szex egy kis fű fogyasztása után.

Most, hogy az USA egy sor államában legális a fű, a marihuánával turbózott termékek, cukorkák, sprayk üzlete is beindult. Nem véletlen, hogy a kannabisszal átitatott szex-termékek aztán tényleg elképesztő népszerűségnek örvendenek: a Foria marihuánás síkosítója, a High Love csokoládék és a Hmblt szexi tolla, amely marihuánát párologtat. Ezeket a holmikat viszik, mint a cukrot, hiszen sokszor már egy egyszerű joint is sokat dob a hangulaton, ha a megfelelő emberrel – vagy épp emberekkel – kerülsz össze.

via GIPHY

Addig nincs gond, amíg a mérték az érték

„Érthető, hogy vannak, akik annyira rákattannak erre az élményre, hogy újra és újra marihuána hatása alatt próbálják élvezni az együttlétet. Egyelőre nem beszélhetünk széles körben terjedő problémáról, de tény, hogy egyre többen vannak, akik csak füvezés után képesek a szexre” – mondja a Vice magazinnak Ashley Manta szexuálpszichológus, a CannaSexual márka alapítója.

A szakember úgy véli, semmi gond nincs azzal, ha valaki a marihuánát afrodiziákumként használja, de a helyes dózisra oda kell figyelni. „Előnyösebb, ha a férfi kevesebbet fogyaszt, a nő pedig kicsivel többet, de persze a túlzásoktól tartózkodva. Ha túl sokat fogyaszt az ember, a boldog, eufóriával teli, intimitást erősíti hangulatból paranoia lesz, és még a szerszám se működik megfelelően” – fogalmaz Manta.

Ez inkább pszichés gond, mint addiktológiai

Hangsúlyozza, hogy aki csak fűvel képes a szexre, arra általában nem elsősorban addiktológiai, hanem pszichés gondok jellemzőek. Gyakran az ilyen ember szégyelli saját testét, szorong, nem ritkán pedig partnerével nincs meg az az intim kapcsolat amelynek keretében őszintén felvállalhatná igényeit, vágyait. Az ilyen emberek egy kisebb csoportja viszont súlyos függő: merthogy a gyakori tévhittel ellentétben a kannabisz is válthat ki függőséget.

„Igen, ez a függőség egyik legfontosabb aspektusa, akár marihuánáról van szó, akár másról: a szenvedélybeteg eleinte nem élvezi napi tevékenységeit, majd már nem is képes ezeket ellátni a függőség tárgya nélkül. Ilyenkor általában nem csak a szex nem megy kannabisz nélkül, de a társasági élet, sőt: esetleg a kreatív munka sem” – veszi át a szót Amie Harwick kaliforniai pszichológus, aki főként párkapcsolati és családi tanácsadással foglalkozik, főként a szexualitás szemszögéből.

via GIPHY

Kevéssé ismert tény, hogy a férfiak mintegy 30 százaléka – kortól függetlenül – alacsony libidóra panaszkodik. A nőknél a menstruációs ciklus nagyban meghatározza a vágyat, menopauza után nem véletlenül csökken a libidó. Harwick szerint páciensei közül elsősorban ők azok, akik hajlamosak a kannabisz-függőségre. „Vannak, akik a randizás fázisában kísérleteznek a beszívással szex közben, mások egy megfáradt kapcsolatot próbálnak így feldobni. A legfontosabb, hogy a pár pontosan tudja, mi a motivációja ebben, és a szer mindvégig csak eszköz maradjon, ne váljon céllá, egyetlen úttá” – összegzi a lényeget.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló