Vállalatok

Több százmillió jelszót tárolt a Facebook őrizetlenül

Semmi titkosítás, csak egyszerű szöveg. Persze ez nem azt jelenti, hogy bárki hozzáférhet, de a jelszavakat nem szokás egy az egyben betenni a fiókba.

(Pexels)

A jelszavakat titkosítva, valamilyen kódrendszer alapján illik elrejteni, ezzel szemben a Facebook több millió felhasználó jelszavát tárolta bármiféle védelem nélkül. Gyakorlatilag bárki hozzáférhetett, akinek a cégen belül erre engedélye volt. Gondolnánk, hogy ez nem jelent olyan sok alkalmazottat, de tévednénk, ugyanis így nagyjából húszezren láthatták a felhasználók jelszavait – jelentette a Krebs on Security.

Hibák sorozata vezetett oda, hogy bizonyos Facebook-alkalmazások kódolás nélkül rakták el a jelszavakat. Valahol kétszázmillió és hatszázmillió között van az érintettek száma, a Facebook viszont már közölte egy blogposztban, hogy kiküszöbölték a hibát. Minden érintettet értesítenek, és arról biztosítanak, hogy a jelszavak nem kerültek ki, szóval nem szükséges megváltoztatni azokat.

Mindenesetre mi megváltoztatnánk, elvégre nem elképzelhetetlen, hogy valaki a húszezer ember közül félretette magának az egészet, hogy később eladja, mondjuk egy Cambridge Analyticának vagy valami hasonlónak.

A Facebook észre se vette, hogy tömegmészárlást közvetítenek rajta. Miért?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.