Vállalatok

Felháborodtak azon, hogy az üzletlánc mégse száműzi a nylonszatyrokat

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.01 | 11:41

A Coles cég a vevők miatt visszakozni kényszerült, és irtó nagy hülyeséget csinált.

A Coles cég az előzetes várakozások ellenére mégsem tudta beszüntetni a műanyag zacskók használatát: ingyenes szatyrokat továbbra is biztosítanak a vevőik számára, akiknek idő kell ahhoz, hogy hozzászokjanak a változáshoz. Ausztráliában egyébként a legtöbb tartomány vezetése már betiltotta az egyszer használatos, vékony nylonzacskókat, és a szupermarketlánc is július 1-jétől szerette volna megtenni ezt a környezetvédő lépést. Főleg, hogy a konkurens vállalat, a Woolworths is halad a korral.

Most a korábban 15 centért kapható, vékony, újrahasznosítható szatyrokat tették ingyen elérhetővé a fogyasztóiknak a Coles üzleteiben. A környezetvédők dühöngenek, ugyanis pont ezek a zacskók azok, amelyek a szabadba kerülve a leginkább károsítják a vízi világot és annak élőlényeit.

A post shared by @free_from_plastic on

A kereskedőlánc szeretne mindenkit megnyugtatni – intézkedésük csak átmeneti:

A vevők egy része jelezte, hogy még nincsenek készen az átállásra. Nekünk fontosak a vásárlóink, akik megígérték, hogy előbb-utóbb a saját bevásárló táskáikkal fognak érkezni.

A helyi Greenpeace nagyon kiakadt:

Pár kuncsaft miatt szegték meg a törvényt, és büntetést érdemelnek azoktól is, akik már nem bírják nézni a tengereinket elárasztó szeméthalmokat.

summázza Zoe Deans, az Ausztráliai-Óceániai térség kampányfőnöke. Az eldobható zacskók évekig nem bomlanak le, és addig pusztítják a természeti környezetet. De ha az újrahasznosítható szatyrok jutnak ki a szabadba, azok legalább ennyire kártékonyak lesznek, mert lassabban bomlanak le.

Bezzeg Tasmánia!

Míg a Coles ingyen osztogatja a plasztik szatyrait a kontinens nyugati részén, illetve Queenslandben, Victoriában és Új-Dél Walesben, addig a legnagyobb szigeten kőkeményen fizetni kell a zacskókért. Itt már 2013 óta tiltott az eldobható nylonok használata, legyen szó akár az előbbi cég üzleteiről, vagy a versenytárséról, említi meg az ABC.net.au.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.