Zene

Hoppá, Ariana Grande most épp streamelő csúcsot döntött

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.18 | 18:18

A Billboard 200 első helyén nyitott az exeket emlegető nagylemez.

2019. február 14. emlékezetes nap lett Ariana Grande számára. Az énekesnő a volt szerelmeinek “köszönhetően” rekordot döntött: a Thank U, Next egyből a Billboard 200 albumlistájának tetején nyitott. Ari újabb Nr.1. pozíciója 360 ezer egységnyi letöltést produkált Amerikában, amilyen jó teljesítményre a popzenei szcénában az elmúlt évben nem igazán volt példa.

 

View this post on Instagram

 

?

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Február 8-án, a Republic Records jóvoltából került forgalomba az ötödik korong, mely minden idők legerősebb streamelő hetét abszolválta. A 23-án esedékes, újabb trófeát a 20-án, szerdán hozza le a Billboard honlapja. Mellesleg 2018 szeptemberében a Sweetener is a csúcson nyitott, így Grande olyan nagyságok közé betonozta be magát, mint Taylor Swift és Lady Gaga.

Most, öt hónappal és 22 nappal a negyedik lemez sikerét is felülmúlta Ari: ez már Olivia Newton-John 1974-75-ös dupla csúcsát idézi.

via GIPHY

Ha tágítjuk a kört, akkor a 25 éves énekesnő a BTS számára is komoly konkurencia: a koreai srácok tavaly három hónapon belül ismételték meg a No.1-es bravúrt. A rapper Future pedig márciusban, mindössze egy hét leforgása alatt produkált hasonlót.

Heti nézetben

Taylor Swift még messze vezet: a Reputation című poplemez a maga 1,24 millió egységével maga mögé utasítja Ari 360 ezres értékét. Műfajtól eltekintve: Lil Wayne húzott be fél éve egy hét leforgása alatt 480 ezret Tha Carter V című korongjával, teszi hozzá a Billboard.

 

View this post on Instagram

 

yo missed u @lizgillz

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló