Zene

Ciki vagy sem, Mozart lenyomta Drake-et a lemezeladásokban

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.12 | 15:16

A salzburgi klasszikus különösebb promóció nélkül döntött lemezeladási csúcsot.

Pixabay
Pixabay

2016-ban bizony több Mozart CD fogyott, mint Drake Views című albumából, vagy Beyoncé Lemonade-jéből. Wolfgang Amadeus Mozart kétszáz éve inaktív, nehéz volna azzal vádolni, hogy unásig pozicionálná magát és műveit, és az Instán is ritkán szerepel a Kardashian-klán mellett.

1,25 millió példányt vásároltak a zenekedvelők idén az osztrák géniusz egyik kiadványából, ami október 28-án jött ki, 225 évvel a zeneszerző halála után, és több, mint 240 órányi muzsikát tartalmaz. A kétszáz lemezből álló kollekció tényleg kuriózum: minden idők legátfogóbb gyűjteménye – ahogyan azt a Salzburg Mozarteum Foundation állítja. Ez is csak aláttámasztja a lemezkiadók egyik alapszabályát, ha rosszul megy az üzlet, adjál ki ultimate best of válogatást vagy díszdobozos gyűjteményeket. A 2000-es évek legjobban fogyó CD-je is egy best of volt, a Beatles 1 című, 27 számos válogatása 31 millió példányban ment el.

Ráadásul a trükk itt a lemezeladásnál az volt, hogy minden egyes hordozó számít: így elég volt mindössze 5556 ember, aki ilyen mamut-antológiát vett, és máris lenyomták a menő popsztárok eredményeit – rántja e a leplet a Konbini.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló