Életmód
Csokit orrba felszippantani rossz, értem?
Jobban jársz, ha szájon át fogyasztasz kakaós dolgokat.
Az aktív szenes italok és ételek után, a növényi tápsó katit követően is még van pár por, amit kíváncsi emberek bejuttatnak valamelyik érzékszervükbe. A csoki szippantás teljesen legális, olyannyira, hogy kifejezetten erre a célra gyártott terméket is lehet már kapni. Mégis azt javasolja a Gizmodo, hogy inkább spóroljuk meg ezt az élményt, ha lehet.
Az eufórikus energiát és csendes fókuszálást egyszerre ígérő zacskós por a szerotonin-kártyát játssza ki, azaz a csokifogyasztás boldogsághozó hatására épít.
A kutyát sem érdekli, ha akár zabpelyhet szippantunk is fel, abban az esetben, ha nem ártunk vele senkinek. De jobb, ha tisztában vagy azzal, hogy semmi keresnivalója sincs a kakaószármazéknak az orrlyukadban.
Az ide vonatkozó amerikai, érvényes szabályozás arra vonatkozik, hogy a címkén szereplő összetevők vannak-e valójában a zacskóban.
Mit is találunk a Coco Lokoba csomagolva? Nyers kakaót, gingko bilobát, taurint és guaranát. A páfrányfenyő kivonatát a vérellátást javító hatása miatt használják a gyógyászatban, a taurint a természetben húsok tartalmazzák, a guarana pedig koffeint rejt. A kakaópor egyrészt rendelkezik egy, a koffeinhez hasonló alkaloidával, melynek teobromin (vagy xanteóz) a neve. De emellett a flavanol tartalma is fontos, mely az érműködést segíti.
Szóval, még talán akkor is jobban jársz, ha egy energiaitallal viszed be mindezt, szájon át a szervezetedbe, mint por prüszkölésével.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.