Autó

Ettől a Rolls-Royce Cullinan koncepciótól azonnal kedvünk támad meghódítani a tundrát

  • Szerző:nuus
  • 2020.12.12 | 12:18

Íme, a legvadabb Rolls-Royce Cullinan koncepció, ahol a kész termék nem más mint egy haszonterepjáró, amelyet arra terveztek, hogy felvegye a zord sarkvidéki viszonyokat éljen túl.

A Rolls-Royce Cullinan egyetlen lényege az, hogy ugyanolyan luxust és kényelmet kínáljon terepen, mint amit a Ghost és a Phantom kínál az aszfalton. A luxus terepjáró legnagyobb előnye azonban a kialakítása volt, amely őszintén szólva nem a legjobb durva terepen.

Egy önjelölt tervező azonban teljesen más formában képzelte el a Cullinant, és azt kell mondanom, hogy ez a legmenőbb koncepció, amit a SUV-ból láttam. Íme, a legvadabb Rolls-Royce Cullinan koncepció, ahol a kész termék nem más mint egy haszonterepjáró, amelyet arra terveztek, hogy felvegye a zord sarkvidéki viszonyokat éljen túl.

Kombinálni akartam a teherautók tiszta, csontos stílusát, amelyek egyértelműen a munkáról szólnak mondjuk az Északi-sarkon, de úgy, hogy végső soron a luxus SUV jelleg is megmaradjon

-mondta el Abimelec Arellano, aki Photoshopban alkotta meg a koncepcióját.


A behemótot az Arctic Trucks nevű vállalat által gyártott expedíciós járművek ihlették, amelyek általában a Toyota Hilux 4×4-eseket használja erre a célra. Ezek a gépek képesek megbirkózni a jeges tundrával. A nagy teherbírású SUV emellett tetőcsomagtartóval is rendelkezik, amellyel az összes felszerelés felcsatolható, amelyre egy ilyen expedíció során szükségünk lehet.

A Cullinan 6,6 literes ikerturbós V12-je 563 lóerőt produkál, aminek elégnek kellene lennie az Arctic mobil számára. A nagyobb izgalmak akkor jönnek, ha valaki úgy dönt, hogy ezt a koncepciót átülteti a valóságba.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló