Belföld

Cyla is keményen odaszólt Novák Katalinnak: “Az nem lehet, hogy a köztársasági elnök kvázi visszaél a hatalmával”

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.09 | 19:18

Sokakat felháborított Novák Katalin kegyelmi döntése, Kajdi Csaba sem hagyta szó nélkül.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy sokkal több ismert embernek kellene felszólalnia a témában.

Sorra hagyják el Novák Katalint a tanácsadói

Nemrég Rácz Jenő is kifejtette gondolatait, most Cyla is megszólalt az ügyben.

Ha valamire a társadalom 99,9 százaléka nemet mond, elítéli és elutasítja, az nem más, mint a pedofília. Az, hogy a köztársasági elnök asszony bármilyen kontextusban is felment egy olyan embert, aki ebben érintett, az nincsen… nem létezik

– kezdte a történetét Cyla.

Elröhöghetünk a génkezelt ukrán gabonán, ezen viszont nem… És akkor azt mondja, nem mondom meg. Hát muci, ez speciel az a kérdés, amit úgy meg kellene mondani, hogy egyébként milyen indíttatásból mented föl. (…) Ebben a kérdésben szerintem kellene, hogy legyen társadalmi összetartás. Mert hogy ez az a kérdés, ami ellen fel kell lépni. Az nem lehet, hogy a köztársasági elnök kvázi visszaél a hatalmával.

Hozzátette:

Nem tudom, milyen oknál fogva, de kegyelmi jogot ad valakinek ebben a kérdésben. Szóval ha valamiben, legalább ebben az egy kérdésben legyen társadalmi konszenzus. Érted? Amiben egyetértünk. Mert ugye a másik, ami rettentően zavar, hogy ismert emberek, senki nem szólal föl. Mindenki úgy van vele, hogy nekem legyen meg a munkám, nem szól szám, nem fáj fejem. Hát ez a hülye magyar mondás. Szóljál, szólaljál már meg! Családapa vagy, családanya vagy, ismert ember vagy, legyen már véleményed! Semmi társadalmi felelősségvállalás.

Forrás: nlc.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló