Belföld

Gálvölgyi János: “Az elszomorít, hogy ennyire ostobák vagyunk”

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.22 | 09:48

Az RTL XXI. század május 3-án készített hosszú interjút Gálvölgyi Jánossal, egy héttel az előtt, hogy intenzív osztályra került.

Fotó: RTL

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, miután rosszul lett Gálvölgyi János, hozzátartozói mentőt hívtak hozzá, de végül inkább maguk vitték kórházba a 74 éves színészt, aki a Semmelweis Egyetem Klinikájára került, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták. A Mentőszolgálat később azt nyilatkozta, hogy a színész nem volt közvetlen életveszélyben, de a döntést vizsgálják. Gálvölgyi János esete, még a kormányinfón is szóba került. A színművész lányai adtak hírt Gálvölgyiről, majd Győrfi Pál is megszólalt a kórházba szállításával kapcsolatban, nemrég az ügy részleteiről is beszámolt.

Az RTL interjúval kapcsolatos elképzelése az volt, hogy pályája kevésbé ismert részleteit mutassák be közelgő születésnapja alkalmából.

A beszélgetés alatt szó esett Gálvölgyi János iskolás éveiről, amikor kizárólag a maga szórakoztatására bábszínházat készített magának. Arról is mesélt, hogy kétszer is felvételizett a Színművészetire, de azt sem hagyták neki, hogy végigmondja a verset, elköszöntek tőle.

Aztán amikor berobbant a Ki mit tud?-on, két zsűritag is azt kérdezte, miért nincs a főiskolán – ahol, miután felvették, nagyon rosszul érezte magát.

Arról is mesélt, hogy miért vágyott a Madách Színházba. Számtalan ritkán hallott történetről mesélt Gálvölgyi János, szó esett az egyik kevésbé ismert darabjáról is, a Hullaégetőről.

A Hullaégetővel szerzett tapasztalataiból kiindul a színművész azt mondta, nincsenek illúziói a közeljövőt illetően, úgy érzi, valami romlik el a mai világban.

Nem értettem fiatal koromban, hogyan jutottak el az emberek a harmincas években oda, ahova eljutottak. És most azt látom, hogy megint valami nagyon rossz irányba menetelünk, hogy nem sikítunk, nem üvöltünk, hogy »ezt ne tessék, ilyen már volt!«. Az elszomorít, hogy ennyire ostobák vagyunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.