Belföld

Emelheti a nyugdíjkorhatárt az Orbán-kormány a sajtóban nemrég kiszivárgott “titkos tervek” szerint – Közleményben háborodott fel a DK

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.22 | 17:18

A párt szerint Orbánék már azt "pedzegetik", hogy még a novemberben esedékes nyugdíjkorrekciót sem adják majd oda a nyugdíjasoknak.

A DK szerint emelheti a nyugdíjkorhatárt az Orbán-kormány a sajtóban nemrég kiszivárgott “titkos tervek” szerint – mondta Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt politikusa keddi online sajtótájékoztatóján.

Kép: Pixabay

A DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere azt mondta: Orbánék már azt “pedzegetik”, hogy még a novemberben esedékes nyugdíjkorrekciót sem adják majd oda a nyugdíjasoknak, sőt, a nyugdíjkorhatár emelésével még többet akarnak spórolni a nyugdíjakon.

Ez is azt bizonyítja, hogy az idős emberek sorsa már nem számít Orbán Viktornak

– hangsúlyozta.

Ezzel szemben, a DK árnyékkormánya szerint negyedévente nyugdíjkorrekciót kell fizetni a nyugdíjasoknak, hogy kompenzálják a “brutális áremeléseket”, ugyanis az “orbáni infláció” miatt a nyugdíjakból egyre kevesebb marad bevásárlásra, a gyógyszerekre vagy a számlák befizetésére – értékelt Gy. Németh Erzsébet.

Az ellenzéki képviselő kijelentette: a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az “orbáni inflációt”, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló