Belföld

Most lett elegük a boltláncoknak a fideszes piackorlátozásból

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.14 | 16:48
  • trendindex: 3

A magyarországi diszkontláncok az Európai Bizottsághoz fordulnak.

Egy vezető, külföldi hátterű magyarországi kiskereskedelmi hálózat névtelenséget kérő illetékese a Politicónak beszélt arról, hogy „ami jelenleg történik, az nem más, mint bizonyos vállalkozások szándékos kiszorítása a piacról”. A mai magyar viszonyokra jellemző módon névtelenséget kérő menedzser úgy látja, hogy a magyar kormány árstop intézkedései alapján célkeresztbe kerültek.

A német hátterű Aldi, Lidl és Penny Market,

Az árstop árnyoldala: hiány van egy csomó termékből

az osztrák Spar, a brit Tesco és a francia Auchan (ebben a cégben résztulajdonos egy magyar hátterű szereplő is) közös panaszának lényege, hogy a magyarországi kormány által meghatározott körülmények között egyszerűen lehetetlen fenntartható módon nyereségesen működni”. A cégeikre vonatkozó törvény pedig „ellentétes az EU belső piacának alapelveivel.

Az elkeseredett lépésben persze az is benne van,

hogy ha az Európai Bizottság beavatkozna Magyarországon az érintett külföldi jogbiztonsága érdekében, akkor az a propagandamédiában úgy is előadható, hogy az uniós bürokrácia a nagy kiskereskedelmi szereplők mellé áll. Ráadásul olyan időszakban, amikor az emberek megélhetési nehézségekkel küzdenek. A Magyarországon tizenkét éve kormányzó párt alapvető szokása szerint pedig, miszerint az ország minden bajáért rendre Brüsszelt okolja, erre a szitura is a szokásos választ adná.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló