Belföld

Több hónapra szinte teljesen bezárnak egy budapesti egyetemet

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.23 | 10:48

Az ELTE-TTK félévi vizsgáit máshol vagy online fogják lebonyolítani.

Az ELTE-TTK legtöbb épületében december ötödike és február 26-a között csak temperáló fűtés lesz, vizsgák sem lesznek a kampuszon – szól a hétfőn délután kiadott dékáni utasítás.

E szerint az ELTE-TTK épületeiben

idén december 5. és 2023. február 26. tehát az elhalasztott őszi és az előrehozott tavaszi szünettel hosszabbított vizsgaidőszak idején csak temperáló fűtés lesz. „Folyamatos munkavégzést” ezért nem engedélyeznek ezekben az épületekben. Csak korlátozottan lehet majd belépni, a részletekről később tájékoztatják a hallgatókat. A kutatók dolgozhatnak, az általuk „igénybe vehető” termeket az egyetem kijelölte, ott lesz fűtés.

A döntés a vizsgákat is érinti,

az írásbeliket és szóbeliket külső helyszíneken és online szervezik meg. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán már korábban hasonló intézkedésekről döntöttek.

A Múzeum körúti, több ezer diákot befogadó épületek

december 12-től szintén temperáló fűtésre állnak át. A hallgatók hetente kétszer, hétfő délelőtt és csütörtök délután bemehetnek, hogy használni tudják a tanszéki és a kari könyvtárakat. A vizsgákat az Egyetemi Könyvtárban és a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban tartják majd december 19. és 2023. február 11. között.

Eduline

Az ELTE online és hagyományos kurzusokkal is készül az új tanévre

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló