Bulvár

Drog a hangszerekben: fel akarta újítani a kultikus szintit, LSD-trip lett belőle

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.29 | 14:41

Egy hangszereket restauráló szakember váratlan utazása. A hippikorszak üzenete a múltból.

Az ősrégi szintetizátorok felújításával foglalkozó szakember, Eliot Curtis saját akaratán kívül egy laza, kilencórás LSD-tripen vett részt, miután véletlenül hozzáért egy régóta magányosan pihenő hangszerhez, amin gyanús, kristályos anyag volt.

Curtis az East Bay-i Kalifornia Egyetem felkérésére újított fel egy Buchla 100-ast, amely már évtizedek óta a kampuszon pihent. A szakember egy furcsa, kristályos anyagot fedezett fel a hangszer egyik gombján, amit az ujjával kapargatva próbált meg eltávolítani.

A hippikorszakban használt szintetizátor elég durva bulikon mehetett át, mert Curtsis ezután egy olyan tripet élt át, amit valószínűleg a hangszeren megmaradt LSD okozott.

Az utólag elvégzett kémiai vizsgálatok kimutatták, valóban LSD került Curtis szervezetébe a szintetizátorról, ami hideg, sötét helyen tárolva akár évtizedekig sem veszített a hatásából. Azt pedig az LSD felfedezője, Albert Hoffman óta lehet tudni, hogy az LSD nemcsak szájon át, hanem a bőrön keresztül is hat: maga Hoffmann is véletlenül élt át először LSD-tripet, amikor az ujjbegyére került anyag felszívódott a bőrén keresztül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló