Bulvár

Kirándulni ment a násznép: két embert is megölt az erdőben lapuló száz éves bomba

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.18 | 16:18

A kárpátaljai pár esküvőjét egy első világháborús bomba változtatta tragédiává.

Az Angliában, a berkshire-i Bracknellben élő és dolgozó magyar Varga Norbert és ukrán kedvese Ligyija Makarcsuk nemrég házasodott össze. Mivel otthon, Kárpátalján is meg akarták ünnepelni az eseményt, barátaikkal kirándulni mentek a Keleti Kárpátokban lévő Hoverla hegycsúcs környékére. Itt az első világháborúban komoly harcok dúltak a Monarchia és Oroszország közt és a csatamezőn számos fel nem robbant bomba is ottmaradt.

Az ünneplő társaság, percekkel a tragédia előtt.

A veszélyes helyen mégis letáborozott és tüzet rakott a társaság,

sajnos egy fel nem robbant bomba közvetlen közelében. A több, mint száz éves bomba aztán működésbe lépett, iszonyatos pusztítást végezve. Ligyija testvére és egy barátjuk meghalt, a feleség kezén, arcán és bal szemén sérült meg súlyosan. Norbert szerencséje az volt, hogy éppen arrébb állt, így megúszta a robbanást. A

mentők másfél óra múlva értek oda, ami tovább súlyosbította a tragédiát.

– Csengett a fülem aztán csönd lett és semmit sem hallottam, csak magamat. A kezembe temettem az arcom és csak imádkozni tudtam, hogy túléljem, de aztán rájöttem, hogy más is megsérült, nem csak én – mondta el a fiatal nő a DailyMailnek.

Ligyija jelenleg is kórházban van

és legalább egy hónapig még bent is marad. Utána pedig Magyarországon keres majd egy szemészorvost, hogy lehetőleg rendbehozzák a sérült szemét.

Daily Mail


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló