Celeb

Folytatódik a Facebook botrány: Will Ferrel és a Playboy is otthagyja az oldalt

  • Szerző:nuus
  • 2018.03.28 | 14:15

Napról napra egyre többen törlik magukat a Facebookról, a hírességek közül is. Ezúttal egy hatalmas vállalat, és egy színész törölte magát.

A Cambridge Analytica botrány miatt elég rosszul áll a Zuckerberg birodalom szénája. Különösen, hogy azóta az is kiderült, hogy a Messenger alkalmazás az összes SMS-t és hívást összegyűjtötte az elmúlt években az Android készülékekről. Az ilyen események miatt már törölték magukat páran, például Elon Musk, a Tesla igazgatója is. Most a Playboy és Will Ferrell is otthagyja az oldalt.

Valerie Macon/AFP

Will Ferrel egy Facebook posztban osztotta meg, hogy 72 órán belül törli magát az oldalról, és el is magyarázta, hogy miért.

Nem akarok egy olyan oldal része lenni, ami szabad utat engedett a propagandának.

A Playboy is távozik

Habár már nincs olyan nagy jelentősége a Playboy-nak, mint egykor volt, azért még ma is egy hatalmas ikonnak számít. 25 millióan követték őket a Facebookon, aztán megérkezett a bejelentés, hogy törlik a Playboy Facebook oldalát.

A Facebook szörnyen kezelte a felhasználók adatait, ezért úgy döntöttünk, hogy időlegesen megszüntetjük a Playboy oldalát.

Mondjuk továbbra is aktívak az Instagramon, a Teslával és a SpaceX-szel együtt, pedig az Instagram is Zuckerberg tulajdonában van. Úgy néz ki, efelett hajlandóak szemet hunyni.

 

Ha te nem szeretnéd törölni magad, de kevesebb információt akarsz adni a Facebooknak, itt leírjuk, hogy ezt hogyan teheted meg. Ha még több biztonságot szeretnél, a Firefox készített egy bővítményt, ami karanténba zárja a Facebookot.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló