Életmód

Gyümölcsök a rák ellen: 6 ízletes pajzs a testednek

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.21 | 15:30

A daganatos megbetegedések elleni küzdelemben nem csupán a zöldségekre, de a gyümölcsökre is érdemes odafigyelni. Számos gyümölcs rengeteg fitotápanyagot és antioxidánst tartalmaz, amelyek segíthetnek megvédeni a szervezetet a rákos sejtek kialakulásától.

Az alábbiakban bemutatunk hat gyümölcsöt, ami nem csak finom, de rendkívül gazdag vitaminokban, és nagy segítség a rák megelőzésében is.

Fotó: freepik.com

Fekete berkenye (aronia)

Remek antioxidáns forrás, gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatással bír. Alacsony kalóriatartalmú, fogyókúra alatt is ideális – 100 gramm friss bogyó mindössze 50 kalóriát tartalmaz.

Alma

A héja flavonoidokat, maga a gyümölcs C-vitamint tartalmaz, mindkettő antioxidáns tulajdonságokkal bír. Segít megakadályozni a rákos sejtek megjelenését, ráadásul 100 gramm alma csak 52 kalóriát tartalmaz.

Málna

Ellagsavat tartalmaz, amely hatékony a méhnyak-, petefészek- és vastagbélrák ellen. 100 gramm málna csak 52 kalóriát tartalmaz.

Narancs

Bőséges antioxidáns tartalma csökkenti a szabad gyökök káros hatásait. Segít megelőzni egyes rákbetegségeket, és 100 gramm narancs mindössze 47 kalóriát tartalmaz.

Tőzegáfonya

Antocianinokban gazdag, melyek olyan bioaktív anyagok, amelyek felveszik a harcot a rákos sejtek ellen, és tudományosan igazolt szívvédő hatással is rendelkeznek. 100 gramm tőzegáfonya 46 kalóriát tartalmaz.

Szeder

Magas pektintartalma révén csökkenti a koleszterinszintet és az érelmeszesedés kockázatát. Antioxidánsokban is bővelkedik, hatékony a szabad gyökök ellen. 100 gramm szeder 43 kalóriát tartalmaz.

Ezen gyümölcsök beillesztése a napi étrendbe nemcsak ízletesebbé teszi az étkezést, de hozzájárulhat a rák megelőzéséhez is. A gyümölcsök fogyasztása mellett fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a dohányzás mellőzése is.

Forrás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.