Életmód

Porig alázták a sportruházatot népszerűsítő plus-size modellt

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.29 | 16:25

Úgy tűnik akármilyen keményen is próbálkoznak, a plus-size méreteket képviselő nők mindig gyűlölködők mocskolódásával találják szembe magukat.

A fitnesz-világ felé nyitó, túlsúllyal rendelkező modellek számára sem könnyű az élet, de nem a testmozgás terheli meg őket, hanem az a fajta nyomdafestéket nem tűrő kritika, amivel szembesülnek ilyenkor. Egy sportruhákat forgalmazó cég szerette volna, ha ez változik, ezért Anna O’Brien plus-size modellt kérte fel a termékek népszerűsítésére.

Miután az Instagramon megosztották a képeket, sokan támogatták a nőt és örömmel fogadták, hogy a márkák is egyre nyitottabbak a különböző testalkatú emberek felé.

Sajnos azonban a negatív visszajelzés túlharsogta a pozitívat, a New York-i modellt sokan egyenesen undorítónak titulálták.

Plus-size mérettel egyszerűen alig van az embernek lehetősége az önmegvalósításra a sportoláson keresztül. Évekig nem mertem lejárni az utcára futni, mert mindig atrocitások értek

– mesélte O’Brien, aki szerint legfőbb ideje lenne, hogy az emberek elfogadják, hogy igenis a nagyméretű lányok is sportolnak. Sok nő pontosan azért nem mer elkezdeni mozogni, mert attól fél, hogy kinevetik és megalázzák, a posztok alatt lévő kommentek is erről árulkodnak.

Habár O’Brien már megtanulta, hogy ne vegye magára a sértéseket, sok túlsúlyos embert hátráltatja a névtelen trollok és az utcán vagy edzőteremben beszólogatók rosszindulata abban, hogy életmódváltást eszközöljenek.

Az ilyen és hasonló kampányok segíthetnek abban, hogy növeljék az önbizalmat, de ahhoz az kellene, hogy az emberek is empátiával és pozitívan fogadják a jelenséget.

Fotó: Instagram / academy


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló