Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Divat

Ez igen, a H&M a PETA hatására száműzi a kasmírt!

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.14 | 12:18

A svéd ruhaipari óriás egy vágóhídi film miatt már máshogy tekint erre a finom gyapjúra.

A H&M kontra környezetvédelem-meccs legújabb fordulója az utóbbi javára dőlt el, köszönhetően a PETA ázsiai csoportjának. Ezúttal a Távol-Keleten forgattak az állatvédők, Kína és Mongólia kasmírgyapjú-előállító telepein.


A megrázó felvételeken a vágóhidak gyakorlata látható, mennyire könyörtelenül bánnak a kecskékkel. A fast fashion óriáscég ki is veszi nemsokára a hagyományos kasmírt tartalmazó termékeket a kínálatából. A vegán életmódot szorgalmazó PETA abban a két ázsiai országban filmezett, ahol a világ kasmír-termelésének 90 százaléka zajlik. A képkockákon összekötözött lábú állatok bőgnek, mikor éles vasfésűvel szabadítják meg őket gondozóik a pehelyszőrüktől.

De olyan videó is készült, ahol kalapáccsal csapják fejbe az áldozatot, vagy a nyakát vágják el a társai szeme láttára, hogy végezzenek vele. A H&M ennek fényében 2020 végére már egyáltalán nem fog alapanyagot hozatni arról a területről, a környezetvédelemre és az állatok jólétére való tekintettel.

Ha a kasmír-ipar a jövőben felzárkózik a fenntarthatósági kritériumainkhoz, akkor megfontoljuk, hogy ismét rendeljünk-e a szűz gyapjúból. Addig is, olyan megoldásokat keresünk, amelyek minőségi, jó érzetű alternatívát nyújtanak a vevőink számára, és kevesebb károkozással is járnak.

áll a világ második legnagyobb ruhaforgalmazójának sajtóközleményében, miután a PETA közzétette a témába vágó filmjét.

via GIPHY

A brit ASOS cég is a szervezet hatására állt le végleg ezzel a textillel.

Azt kérjük a vásárlóktól, hogy meg se érintsék ezeket a polcokon látható, erőszakban fogant termékeket.

javasolja a PETA, amellett, hogy szorgalmazza a kíméletesebb alternatívákat. Kender, bambusz, viszkóz, pamut és még a szója-kasmír is számításba jöhet, ami utóbbi a növény élelmiszeripari feldolgozása során keletkező melléktermék, teszi hozzá a Plant Based News.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
A nap híre: Tarantino könyvet ír
  • szerző:nuus
  • 2020. 11. 18.