Egészség

Hájas a hónaljad, és a diéta sem segít? Itt a tuti ellenszer!

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.11 | 06:41

Vastag végtagok, szevasztok! Így szálkásítsd a zsírosodni hajlamos bicepszed!

Mindenki kifogásol magán valamit, amin változtatni szeretne. A legtöbb nő főleg nyáron a zsírpárnáknak üzenne hadat, legyenek azok akár az arcon, combon vagy hónalj környékén. Nem minden fölösleg megy le ugyanis diétával, bizonyos hájak egész egyszerűen csak sport során gyűrhetőek le.

Ha célzottan szeretnél a hónaljadra gyúrni, akkor van arra is pár módszer. Így a karjaid és vállaid izmai is formába fognak lendülni. Egy matracot teríts magad alá az első gyakorlat elvégzéséhez, és közepes kézi súlyzókat is szerezz be. Ha már nagyon penge vagy, akár fitnesz labdával is intenzívebbé teheted a mozgást.

Mellkasprés

A mellkasprés során főleg a core-izmokat, illetve a bicepszedet és a tricepszedet dolgoztatod meg. Feküdj a matracra hanyatt, egyenesítsd ki magad, és mindkét oldaladra készíts oda egy-egy súlyzót.

Húzd fel a térded úgy, hogy a talpad simuljon a padlóhoz. Emeld fel a súlyzókat a kezeddel a plafon felé, a mellkassal egyvonalban. Majd lassan ereszd le az eszközöket a mellkasod felé, amíg a könyökeid leérnek oldalt a földre. Ebből a mozdulatsorból csinálj 30-35-öt. Ha elsőre soknak érzed a két súlyzót, akkor kezdd inkább eggyel.

Fekvőtámasz, kis csavarral

A tricepsz, a deltaizom és a mellizmok összmunkája, illetve a vállak és még a 29 core izompár is részt vesz a folyamatban.

A hagyományos fekvőtámaszhoz képest annyiban térünk el, hogy az egyik kezünket a szokott helyen támasztjuk le, míg a másikat alacsonyabban, a mell vonalában. Így kell egyenesen tartanod magad, a végtagjaid segítségével. A könyöködet behajlítva, közelítsd a tested a talajhoz. Tartsd ki a helyzetet egy másodpercig, majd told fel magad a kezdő pozícióba. Mindkét kart variálva, 16 kört csinálj a gyakorlatból.

Tárogatás

A leghatékonyabb módja a zsírok leolvasztásának, és a formába rázódásnak. A kiinduló fekvés ugyanaz, mint az első súlyzózásnál, a felhúzott lábak egyenesek maradnak.

Emeld fel mindkét súlyzót a mell vonalában magad fölé, majd kitárva ereszd le két oldalra a karod, hogy a padlót érintse a könyököd.

All body workout suitable for all trimesters! 20 lunges + 10 reps of all other exercises. 3-4 rounds ✔✔ . *If straight leg walkouts are too challenging or you are in your third trimester, squat all the way down to the ground and then walk out on hands *I’ve included two options for the core exercise. First one is easier option. Only do what feels comfortable and if any pain occurs do not continue. . . . . . . . . . . . . . #18weekspregnant #safepregnancyworkouts #pregnancyworkouts #secondtrimester #fitpregnancy #pregnancy #healthypregnancy #moveitorloseit #secondtrimesterworkouts #fitness #firsttrimester #healthybaby #firsttrimesterworkouts #healthymother #strongwomen #fitandpregnant #strongandpregnant #cardio #lunges #dumbbellflies #pregofit #pregnancyfitness #fitmum #strongmum #fitspo #pregfit #fitmom #strongmom #pregnantworkout

A post shared by Alex Gleeson (@pregnancyworkoutswithalex) on

Ezt a gyakorlatot szintén 35-ször javasolja a HalthyBeautiful.info.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló