Egészség

Tudtad, hogy a sokat kockuló gyerek szíve is veszélyben van?

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.08 | 16:16

A kütyük újabb káros hatására derült fény.

Nemcsak elhízást, de pluszban keringési problémákat is okozhat a túl sok kockulás. Ha ez nem józanítja ki a szülőket, akkor mégis mi fogja?

via GIPHY

Az amerikai Heart Association kimutatta, hogy szívpanaszokhoz vezethet a rengeteg, képernyő előtt töltött perc. A kisgyerekek és tinik napi egy-két óra kütyüzése is már kimutathatóan árthat a keringésnek.

A gyermekkori túlsúly magával vonja a koleszterinszint emelkedését, és a magas vérnyomás kockázatát is. Ez a felnőtt életszakaszra nézve is hátránnyal járhat.

véli Dr. Stephen Daniels gyermekkardiológus, a Társaság szóvivője. Ezzel mélyen egyetért Dr. David Hill is, a Gyerekorvosok Szövetségének elnöke. Az elmúlt két évtized vizsgálatai, melyek a képernyő előtt töltött órák és a keringési problémák, illetve a stroke összefüggését megerősítik, annyiban módosultak, hogy mostanra a tévé rovására feljöttek az internetes és a mobileszközök.

via GIPHY

Ma a 8 és 18 év közti fiatalok akár hét órát is elszórakoznak az utóbbi módokon.

A passzív bámulás a gyerekek leggyakoribb tevékenysége. Legyen az videójáték, laptop vagy számítógép, a srácokat a székhez képes szögezni.

mutat rá az ellentmondásra Hill. Már a tévézés korában is látszott, hogy a nassolás is rádob egy lapáttal az elhízási mutatókra, így az étkezési szokások is rontanak az egészségi állapoton. De alvászavar is felmerülhet, főleg ha a kütyük pont a hálószobában vannak.

via GIPHY

A szakemberek szerint célszerű volna az egész családot testmozgásra bírni, a gépek használatát pedig leszorítani. Magára a technológiára viszont még ne tekintsünk ellenségként: Hill legkisebb gyereke most, 11 évesen kapott egy fitnesz-tracker eszközt, és minden nap eldicsekszik vele, mennyi lépést tett meg aznap, idézi a CNN.com.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló