Film

Mozi: az új Nyúl Péter főleg a pörgős tempójával hódít, de szadista beütés is van benne

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.10 | 14:15

Beatrix Potter csibész regényhősét James Corden tökéletesen személyesíti meg.

A Beatrix Potter által életre hívott Nyúl Péter jócskán kifordul önmagából: a mesekönyv gombszemű nyuszija egy szadisa Tapsi Hapsival is felér az élőszereplős mozifilmben. Mondjuk el is telt jó száztíz év, amióta ez a tapsifüles karakter szórakoztatja a sokadik gyerek-generációt, néha jól elverik benne a kisnyulakat, meg letépik a mókus frakát, szóval a könyv még más gyerekvilágot ábrázolt, mint amit most élünk át.

Azt különösebb spoiler nélkül leszögezhetjük, hogy a friss adaptáció minden, csak nem egy teakortyolgatós délután-fíling. Viszont valóban okos és vicces alkotás lett, illetve nyomokban a eredeti alkotó kézjegye is felfedezhető azért: főleg akkor, amikor valami nagylelkűséget vagy melegséget sugároz a film.

via GIPHY

A történet maga sértetlen: a kedves, de csibész kékkabátos nyuszkó, akinek eredetiben James Corden kölcsönözte a hangját, gondtalan életet él egy bájos brit faluban. Itt éldegélnek a tesói is, akiket csupa celeb szólaltat meg: Margot Robbie, Daisy Ridley és Elizabeth Debicki). Nem csak Ridley neve ismerős a Star Warsból, de az ír Domhnall Gleeson is feltűnik a filmben.

via GIPHY

Spoiler következik

A tanyagazdát alakító, szakállas Sam Neill baja meggyűlik a jószágok népes seregével, akik rendszeresen dézsmálják zöldségeskertjét. Egy fárasztó csörte során az öreg Mr. McGregor elesik és a fűbe harap. Péteréknek több se kell, úgy dőzsölnek az ágyások közt, mint a római orgiák résztvevői. De a party nem tart sokáig: az öreg rokona, Thomas (akit a Star Warsból Hux tábornok, illetve a Harry Potter-filmekből Bill Weasley személyesít meg) beállít a városból, hogy túladjon a birtokon.

via GIPHY

A finnyás ficsúr terve az, hogy kipofozza, majd eladja a házat, és a pénzből akkora saját játékboltot nyit Londonban, ami túlszárnyalja a Harrods áruházét.

Innentől a film egy szürreális hibriddé válik, mely a Tom & Jerry agressziójával és a Reszkessetek betörők könyörtelenségével száguld. Mintha Kylo Rennek feszülne neki Hux, olyan elszántan dacol egymással a két erő.

via GIPHY

Kezdeti sejtésünk beigazolódik a film alatt: tényleg Cordenről szól a show, az elejétől a végéig. A brit komikus tényleg tökéletes erre a szerepre, pont jól találja el a karaktere arányait is: kellően anarchista, vicces és érzelgős is.

via GIPHY

Igen, a Nyúl ürege mély: ez a Péter az EW szerint már messze nem az, akin anyáink és nagyanyáink felnőttek: azokon a verziókon a mostani gyerekek tényleg csak bealudnának.

via GIPHY

Viszont ez egy agyafúrt, pörgős és többnyire kellemes kikapcsolódás, főleg egy ólomszürke vasárnap délutánra. Ez van, srácok, de ez azért nem semmi!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.