Film

Szélmalomharc, Terry Gilliam pert és pénzt vesztett a Don Quixote miatt

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.16 | 17:18

A bíróság végül 11,600 dollárt ítélt meg Paulo Branco producernek, aki még a cannesi premiert is letiltotta volna.

Sokba kerül ez a Luca székeként elkészült, The Man Who Killed Don Quixote című mozi Terry Gilliamnek: még egy  “kis” anyagi veszteséget is hozott a végére.

A legendás Monty Python-rendező küzdelme Paulo Branco producerrel szélmalomharcnak bizonyult, a bíróság ugyanis az utóbbinak ítélt meg tízezer eurót (3,3 millió forint).

via GIPHY

A francia Alfama Films embere az utóbbi időben sokat megfordult a taláros testület előtt: szerződésszegéssel vádolván az Erik, a viking és a Brazil című kultfilmek direktorát.

Illetve a 2018-as, Jonathan Pryce, Adam Driver és Olga Kurlyenko főszereplésével készült, fantasy lovagregény Cannes-i bemutatója ellen is kardoskodott.

A díszvetítés nem maradt el, a producer viszont egy 2016-os szerződésre hivatkozva jogsérelemért kiáltott, és a bíróság részben helyt is adott neki. A film premierjét többek örömére nem tudta megakadályozni: tíz percig állva tapsolt a közönség az alkotás megtekintését követően.

What a magical weekend. Until next year Cannes!

A post shared by Olga Kurylenko (@olgakurylenkoofficial) on

Gilliam jó húsz éve dédelgeti, hogy megfilmesíti La Mancha lovagjának történetét; erre utal a 2002-es, Lost in La Mancha című dokumentumfilmben is, még a fegyverhordozó szerepére kiszemelt Johnny Depp társaságában.

Most, hogy ez a jogi vita lezárult, a szép summával megrövidített filmes ideje, hogy amerikai terjesztő után nézzen, mivel az Amazon emiatt a felhajtás miatt kihátrált a dologból.

Június 20-t követően az európai mozik a műsorukra tűzik a rendezőzseni újabb agymenését, míg a kínai premier időpontjáról még nincs információ, teszi hozzá a Hollywood Reporter.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló