Film

We Are Gunn, a Galaxis őrzőinek a kirúgott rendező kell

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.31 | 12:08

A stáb a Disney-főnöknek küldött petíciójában nem cicózik. Továbbra is James Gunnt akarják Űrlordék, és kész.

Július 20-ával a Walt Disney Studios váratlanul kirúgta James Gunnt, aki a Galaxis őrzői első és második részét rendezte. A szakítás okaként az szolgált, hogy a Marvel-sikerfilmek direktora 2008. és 2012. közt tett jó pár kínos bejegyzést Twitteren. A megnyilvánulások a pedofília és a gyermekbántalmazás témakörét érintették, melyek miatt azóta maga Gunn is elnézést kért, több részletben:

Aki a kezdetektől fogva követi a karrieremet, tudja rólam, hogy provokatív vagyok, sokat viccelődöm tabu témákkal is. De a személyiségem érettebb lett azóta, akárcsak a munkáim és a humorom. Nem mondom, hogy jobb ember is lettem, viszont megváltoztam: mostanában kevesebb düh és több szeretet jellemez. Manapság is bedobok azért valami sokkolót és várom a reakciókat.

A stáb a kipattant botrányra először csak óvatosan és burkoltan reagált csak. Michael Rooker, aki Yondut személyesíti meg, szolidaritásból törölte Twitteres profilját:

Belefáradtunk abba, hogy az itt zajló balhén dühöngjünk. A Twitter egy rakás szemét, és annyit is ér.

Dave Bautista, azaz Drax elnézőbb volt: ő csak cinikusra vette a figurát. Most viszont az egész stáb egy emberként állt ki Gunn mellett, és egy nyílt levelet címeztek a főnökség számára.

Chris Pratt, Zoe Saldana, Karen Gillan, Bradley Cooper, Sean Gunn és Pom Klementieff, illetve Bautista és Rooker is kézjegyével látta el a petíciót, melyben kinyilvánítják, Gunnra van szükségük a folytatáshoz. Szerintük politikai hátterű karaktergyilkosság folyik a rendező ellen, aki többször előállt már kormányellenes véleményével. A régi tweeteket pedig alt-rightos újságírók ásták elő, azért, hogy befeketítsék.

A The Verge elárulja, hogy 2019-ben kezdődnének el a harmadik mozifilm forgatási munkálatai, melyet a színészek nem tudnak elképzelni a rossz hírbe hozott direktor nélkül. Ha Bob Iger, a Disney vezérigazgatója visszatér a vakációjáról, akkor az asztalán ott fog heverni ez a sokat érő dokumentum is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló