Külföld

Földrengés volt Alaszkában

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.22 | 18:00

Szökőár-riadó is kísérte.

Szökőár-riadó volt Alaszka déli partjainál, miután kedden későn este 7,8 erősségű földrengést mértek a partoktól mintegy 105-110 kilométernyire.

12019 / Pixabay

A földrengés Perryville városától délre-délnyugatra, a tenger mélyén 27 kilométeres mélységben történt. A cunami-riadót Dél-Alaszkában, az Alaszkai-félszigeten és az Aleut-szigeteken hirdették ki, miután megszólaltak a természeti katasztrófát jelző szirénák és több ember még az éjszaka folyamán menekülni kezdett az otthonából. Hosszas autósorok indultak meg a magasabban fekvő területek felé. Helyi idő szerint szerdán reggel a riadót visszavonták.

A Csendes-óceáni Szökőár Előrejelző Központ (PTWC) éjjelre jelezte előre az első nagy hullámokat, ez azonban végül nem következett be. Szerdán reggel az illetékes rendőrség azt jelezte, hogy nem volt cunami, a partok menti településeken is érzékelhető földmozgások következtében senki nem sebesült meg. A Kodiak-szigeten azonban elrendelték, hogy az emberek menjenek magasabban fekvő területekre. Két iskolát megnyitottak az esetleges menedékkérők számára.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló