BabaMama

Durva, egy kómában fekvő nőnek gyereke született

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.07 | 19:14

A phoenixi kórházban már a rendőrség is nyomoz.

Tíz éve öntudatlanul fekszik egy amerikai nő a Phoenix Hacienda HealthCare nevű intézményben, ahová egy fulladásos eset miatt került. A vegetatív állapotban lévő beteg folyamatos felügyeletet igényel, és karácsony környékén bizony mozgalmas napjai lettek az ápolóinak.

 

A szervezetében ugyanis egy kisbaba fejlődött ki – ami eléggé meghökkentette a kórház személyzetét.

Nyögött és sóhajtozott. Nem tudták, mi lehet az oka. Egyik ápoló sem jött rá, hogy terhes lehet, csak amikor már megindult a szülés.

meséli egy bennfentes.  December 29-én egy egészséges kisfiúnak adott életet az öntudatlan asszony. Az egyértelműen szexuális visszaélésből fogant baba megjelenése felvet egy-két kérdést a nonprofit intézményben fennálló körülményeket illetően.

via GIPHY

A phoenixi rendőrség nyomozást is indított, melynek részleteibe egyelőre nem avatta be a nyilvánosságot. Az arizonai kórház 40 programja évi közel 2500 pácienst lát el, de az ügy kapcsán azonnal nem nyilatkoztak. A 2019-es év legelején pattant ki a botrány, melyre a fenntartó szervezet az alábbiakat reagálta:

A Phoenix Hacienda HealthCare azon lesz, hogy minden erejével kiderítse, hogyan kerülhetett sor erre a példátlan esetre.

fogalmaz David Liebowitz szóvivő, aki hozzátette, hogy a többi betegük a lehető legnagyobb biztonságot és törődést kapja, és a vezetőség számára is elfogadhatatlan, ami történt.

Egyelőre még a rendőrség nem vett őrizetbe senkit – a szexuális erőszak elkövetője ebben az államban komoly retorzióra számíthat.

via GIPHY

Karina Cesena elhatározta, hogy az intézményben ápolt 22 éves lánya mellett fog eztán aludni a kórteremben, míg meg nem találják a tettest. Ez a lány egy agyi sérülés miatt naponta több száz rohamot vészel át:

Nem tudom, hogy ő is áldozatul eshetett-e már, de azt próbálom elérni nála, hogy jelezzen, ha igen, vagy ha nem. Járni és beszélni nem tud most, de megérti, amit mondunk neki.

meséli a bizalmát vesztett anya.

Több beteg hozzátartozója azt vette észre, hogy emelték az intézményben a férfi biztonsági őrök számát, akik csak egy női kísérővel léphettek egy ellenkező nemű beteg szobájába.

 

Arizona kormányzójának hivatala is megszólalt a kényes ügyben: Doug Ducey közleményében kitér arra, hogy szigorítani kell a biztonsági előírásokon, és a kamerás megfigyelés is fejlesztésre szorul.

A számos fontos programnak otthont adó kórházat öt évtizede alapították, és 2013-ban már pattant ki a falai közt egy kellemetlen eset. Egyik alkalmazottuk kukkolt, illetve szexista megjegyzéseket is tett, négy ügyfél füle hallatára. Az egyik páciense ráadásul szellemileg visszamaradott volt, akit közösülési pózba helyezett az azóta már kirúgott dolgozó, teszi hozzá a Science Alert.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Európa bajnok lett Érdi Mária
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 23.